Annonce
Horsens

Gymnasieelever skal i skole efter påske: Jeg er rigtig glad

I de seneste uger har Anna Lindved modtaget al undervisning virtuelt. Fra på næste onsdag skal hun atter møde ind på Horsens Gymnasium & HF på Studentervænget. Arkivfoto: Morten Pape
Selvom det ikke kom frem på mandagens pressemøde, skal gymnasie- og eux-afgangselever møde i skole onsdag 15. april.

Horsens: Om der var tale om en forglemmelse eller en udeladelse fra statsministerens side, skal denne skribent ikke kloge sig på.

Under alle omstændigheder fik Flemming Steen Jensen, rektor på Horsens Gymnasium & HF, sig lidt af en overraskelse, da han oven på statsministerens pressemøde mandag aften klikkede sig ind på Undervisningsministeriets hjemmeside.

Her fremgår det nemlig, at gymnasiets afgangselever skal møde i skole ugen efter påske, i lighed med folkeskoleelever op til 5. klassetrin.

- Så vi planlægger efter, at 3.g- og 2.hf-eleverne kommer tilbage i skole 15. april, mens de øvrige klasser skal undervises virtuelt frem til maj, siger Flemming Steen Jensen, der lige nu afventer yderligere retningslinjer fra såvel undervisningsministeriet som sundhedsmyndighederne.

- Så vidt vi ved, gælder forsamlingsforbuddet på over 10 personer frem til 10. maj. Derfor skal vi have planlagt at dele klasserne op i tre grupper. Uanset hvad kommer den næste tid til at kræve meget af vores lærere og elever, men det er jeg sikker på, vi klarer i fællesskab, siger rektoren.

På mandagens pressemøde kom det frem, at årets afgangseksaminer på ungdomsuddannelserne bliver gennemført, om end på en begrænset måde, og det glæder Flemming Steen Jensen.

- Jeg ved, det betyder meget for vores afgangsklasser, at de får mulighed for at gå til en traditionel eksamen, og det er jeg sikker på, at lærere og elever får løst på en god måde, siger han.

Annonce

Jeg var bange for, at vi ikke fik lov at få en ordentlig afslutning. Selvom det nok ikke bliver, som det plejer, er det dejligt at få en afslutning med dem, som man har gået i klasse med i tre år.

Anna Lindved

Glad elev

Det bekræfter Anna Lindved, der går i 3.x på Horsens Gymnasium & HF.

- Jeg er rigtig glad for, at eksaminerne bliver gennemført. Det er den rigtige måde at afslutte tre års gymnasium på, siger hun, der glæder sig til at modtage normal undervisning.

- Det er gået fint med den virtuelle undervisning, men det er nemmere at få god undervisning, når man står over for læreren, der underviser, siger hun.

For Anna Lindved spiller det også ind, at hun nu får mulighed for at være sammen med sine klassekammerater, inden skolåret slutter.

- Jeg var bange for, at vi ikke fik lov at få en ordentlig afslutning. Selvom det nok ikke bliver, som det plejer, er det dejligt at få en afslutning med dem, som man har gået i klasse med i tre år, siger Anna Lindved.

400 skal møde ind

Også Learnmark Horsens kan 15. april se frem til at åbne dørene for flere af skolens afgangselever. Cirka 400 elever fra htx, hhx samt skolens merkantile og tekniske eux-uddannelser bliver således kaldt i skole.

- Jeg sætter stor pris på, at vi kan komme tilbage til almindelig skoledrift, for det er nu engang på skolen, at eleverne lærer mest, siger Niels Yde, direktør for Leanmark Horsens.

Han venter ligesom Flemming Steen Jensen på nogle retningslinjer fra myndighederne og forventer at modtage dem inden påske.

- Når de kommer, tager vi bestik af dem og ser, hvad det kommer til at betyde for vores elever, siger Niels Yde.

Lige så meget direktøren glæder sig over, at skolen bliver genåbnet for gymnasie- og eux-afgangselever, lige så meget ærgrer han sig over, at skolen fortsat er lukket for elever på de tekniske erhvervsuddannelser.

- Vi har vældig mange elever, som skal afslutte grundforløb 2 til sommer, og det er rigtig ærgerligt, at de ikke får lov til at komme ind på skolen, siger Niels Yde.

- Vi har efterhånden udtømt mulighederne for at lave fjernundervisning til dem, nu er der behov for det praktiske. De elever er blevet glemt i det her, siger direktøren.

Flemming Steen Jensen afventer lige nu retningslinjer fra undervisningsministeriet og sundhedsmyndighederne, der skal afklare, hvordan genåbningen af gymnasiet skal håndteres. Arkivfoto: Morten Pape
Niels Yde glæder sig over, at Learnmarks gymnasie- og eux-afgangselever atter skal i skole, men han ærgrer sig over, at det ikke også gælder for skolens elever på de tekniske erhvervsuddannelser. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce