Annonce
Horsens

Gymnasieelever ringede deres egen valgprognose hjem

Line Sørensen og Mathilde Andersen var blandt de 75 2.g-elever, der for nylig ringede en lokal valgprognose hjem på Horsens Statsskole. Foto: Anna Kathrine Høg Eriksen
75 2.g-elever på Horsens Statsskole brugte en aften på at ringe ud til lokale borgere og spørge ind til deres politiske ståsted.

Horsens: Er vælgerne i Horsens på linje med de nationale valgprognoser?

Det spørgsmål satte 75 2.g-elever på Horsens Statsskoles samfundsfagslinje sig for at besvare, da de for nyligt satte en aften af til at lave en statistisk undersøgelse af de lokale vælgeres holdninger.

På den måde skulle de opnå indsigt i valgdata og have oplevelsen af at ringe ud og snakke med mange forskellige mennesker.

Opgaven førte til svar fra 448 respondenter, der efterfølgende skal bruges i undervisningen, men ligeså væsentligt førte den til gode erfaringer.

Annonce

Det viste undersøgelsen

Om end 448 respondenter ikke er nok til at opnå statistisk signifikans, fik eleverne følgende fingerpeg om de lokale borgeres politiske ståsted:

  • De mest populære partier var Socialdemokratiet (20,8 procent), Venstre (17,7 procent) og Radikale Venstre (10 procent).
  • 15,7 procent af respondenterne har ikke besluttet sig for, hvor de vil sætte deres kryds.
  • Halvdelen af respondenterne stemmer på et andet parti, end de gjorde ved sidste folketingsvalg.
  • Det vigtigste tema er klima. Det næstvigtigste tema er økonomi og skattepolitik.

En øjenåbner

- Jeg synes, det var lidt mærkeligt at ringe til folk. Det var ikke så let, når nogle slet ikke ville være med. Til gengæld var det sjovt, når de gerne ville medvirke, siger Gustav Faurholt.

- Det er sjovt at se de forskelle, der er på Horsens og resten af landet. Det går for eksempel endnu mere ned ad bakke for DF her i Horsens end på landsplan, siger Emil Henriksen.

Også Josefine Bjørk hentede gode erfaringer.

- Det var en øjenåbner, at indkomst har så stor indflydelse på, hvem man stemmer på. Af dem, jeg talte med, stemte de fleste af dem, der tjente mange penge, blåt, mens dem, der ikke tjente så meget, stemte rødt, siger hun.

Undersøgelsen påviste blandt andet, at Socialdemokratiet er det mest populære parti blandt respondenterne, der pegede på klima som det vigtigste tema under valget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce