Annonce
Horsens

Gymnasie-elever skal smovse i madhimlen

Jesper Østergaard ser frem til at lave mad til elever på gymnasiet. TIl daglig har han ellers travlt nok i Madhimlens Madhus i Bjerager, og det bliver også fortsat hans primære arbejdsplads. Arkivfoto

odder - Der venter eleverne på Odder Gymnasium nye madoplevelser, når de venter tilbage efter vinterferien.

Odder Gymnasium har nemlig indgået en aftale med Madhimlens Madhus, der har forpagtet skolens kantine, da aftalen med den tidligere forpagter stoppede.

- Vi er glade for at få Madhimlen ind i huset, idet Jesper Østergaard synes at have lige så store ambitioner på det kulinariske område, som vi har på det faglige og trivselsmæssige. Så vi glæder os, til medarbejderne rykker ind køkkenet, siger rektor Lars Bluhme.

Annonce

Unge vil ikke betale en formue for frokost

Ejeren af Madhimlen, Jesper Østergaard, ser frem til at genstarte kantinen på Odder Gymnasium.

I starten vil han selv være på stedet, men på sigt er det meningen, at et par af hans medarbejdere skal stå for driften.

- Selvfølgelig skal vi have med i overvejelserne, at unge mennesker ikke kan betale en formue for deres frokost. Men min ambition er, at råvarerne skal være lokale, og det gælder både kødet og grøntsagerne.

Madhimlens Madhus leverer allerede nu også frokost til Vitapark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens For abonnenter

Anders har fire hektar jord under vand: Flaskehals på Gudenåen gør hans marker værdiløse

Horsens

Vandet er faldet 30 cm: Vi har været meget heldige

Annonce