Annonce
Horsens

Gymnasie-elever skal smovse i madhimlen

Jesper Østergaard ser frem til at lave mad til elever på gymnasiet. TIl daglig har han ellers travlt nok i Madhimlens Madhus i Bjerager, og det bliver også fortsat hans primære arbejdsplads. Arkivfoto

odder - Der venter eleverne på Odder Gymnasium nye madoplevelser, når de venter tilbage efter vinterferien.

Odder Gymnasium har nemlig indgået en aftale med Madhimlens Madhus, der har forpagtet skolens kantine, da aftalen med den tidligere forpagter stoppede.

- Vi er glade for at få Madhimlen ind i huset, idet Jesper Østergaard synes at have lige så store ambitioner på det kulinariske område, som vi har på det faglige og trivselsmæssige. Så vi glæder os, til medarbejderne rykker ind køkkenet, siger rektor Lars Bluhme.

Annonce

Unge vil ikke betale en formue for frokost

Ejeren af Madhimlen, Jesper Østergaard, ser frem til at genstarte kantinen på Odder Gymnasium.

I starten vil han selv være på stedet, men på sigt er det meningen, at et par af hans medarbejdere skal stå for driften.

- Selvfølgelig skal vi have med i overvejelserne, at unge mennesker ikke kan betale en formue for deres frokost. Men min ambition er, at råvarerne skal være lokale, og det gælder både kødet og grøntsagerne.

Madhimlens Madhus leverer allerede nu også frokost til Vitapark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce