Annonce
Odder

Gylling fik ikke penge til multibane: Nu bygger de den selv

Gylling Skolekreds og Gylling Sport og Idræt står bag multibanen i Gylling. Her er det formændene Lars Seldrup Kaysen (tv) og Lars Dalsgaard Larsen (th). Foto: Peter Dalsgaard Larsen
Når man ikke får tildelt nogen penge fra kommunen, så må man klare ærterne selv. Sådan har de i hvert fald tænkt i Gylling, som kan se frem til en ny multibane.
Annonce

Gylling: For snart tre uger siden annoncerede Gylling Sport og Idræt på Facebook, at de inden længe ville løfte sløret for en stor nyhed.

Siden har de løbende lagt små hints ud til, hvad der kunne være tale om, og torsdag offentliggjorde de så, at der bliver bygget en multibane i byen.

- Vi syntes, det var lidt for dårligt, at der ikke blev tænkt en multibane ind i renovationen af Gylling Skole. Det har man gjort andre steder. Men de tre millioner, der blev bemidlet, var slet ikke nok til at medtænke de rekreative områder omkring skolen. Så nu har vi selv været ude at finde pengene, siger formand for Gylling Sport og Idræt, Lars Dalsgaard Larsen, om multibanen, som skal blive til i samarbejde med Gylling Skolekreds.

Multibanen kommer til at ligge ved sportspladsen i Gylling lige overfor skolen, så både Gylling Skole og Gylling Sport og Idræt kan få stor glæde af den.

- Vi har været i tæt dialog med skolen hele vejen igennem for at høre, hvilke behov de havde. De får jo kæmpe glæde af multibanen med et område næsten på størrelse med deres gymnastiksal. Og så håber vi da, at multibanen på den lange bane kan give afkast med nogle flere sportsinteresserede til vores forening, siger Lars Dalsgaard Larsen.

Sådan her skal multibanen efter planen ende med at se ud - bare lidt større.
Annonce

Skal ikke fylde kassen

Projektet koster i alt omkring 450.000 kroner. A.P. Møller Fonden og MTHP Fonden har hver især bidraget med 100.000 kroner, mens multibanens bagmænd selv har lagt 150.000 kroner. Derudover har også Nykredits Fond, Carlsberg Sportsfond og lokalrådet hjulpet med finansieringen.

- I starten ville vi egentlig kun give 75.000 kroner selv, og så håbede vi, at vi kunne finde resten. Men det skulle heller ikke trække alt for langt ud, og vi ville gerne kunne tage den i brug i år, siger Lars Dalsgaard Larsen.

Selvom Lars Dalsgaard Larsen gerne havde set, at Gylling Sport og Idræt selv skulle have lidt færre af de store sedler op ad lommen, anerkender han, at foreningen også er forpligtet til at bidrage, hvor den kan. Og det er multibanen et eksempel på, at den gør.

- Vi plejer jo at kunne tage til Odder Byfest og tjene penge, og vi samarbejder med OK og så videre. Så vi vil gerne give noget tilbage. Foreningerne skal ikke fylde pengekasserne op, og lige nu har samfundet virkelig brug for, at der bliver brugt penge, lyder det fra formanden.

Annonce

Noget at glæde sig til

Entreprenøren har allerede lagt stabilgrus på stedet, og det er meningen, at arbejdet for alvor skal i gang lige efter påske.

Det er ikke til at sige, helt præcist hvor lang tid det kommer til at tage, før multibanen kan tages i brug.

- Entreprenøren er lidt ramt i forhold til levering af materialer. Så er det et spørgsmål om, hvor hurtigt det kan gå. Men det plejer ikke at tage mere end fire uger at lave sådan en bane. Så der er noget at glæde sig til for skolens børn, når de kommer tilbage, lyder det fra Lars Dalsgaard Larsen.

Banen kommer formentlig primært til at blive brugt til fodbold, basketball og hockey, men den egner sig også fint til andre sportsgrene.

Gravemaskinerne har været i gang, og der ligger nu stabilgrus på stedet, så arbejdet er klar til for alvor at gå i gang. Foto: Peter Dalsgaard Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce