Annonce
Hedensted

Gyldne sten gror til i ukrudt - nu skal rundkørsel plantes om

En to millioner kroner dyr udsmykning i og omkring rundkørslen i Tørring er ved at vokse til i ukrudt. Foto: Michael Svenningsen
Ukrudtet har mod intentionen fået overtaget i ny milliondyr udsmykning ved rundkørslen på Viborg Hovedvej ved Tørring. Det har medført flere klager til kommunen.
Annonce

Tørring: Etableringen af en milliondyr og længe ventet udsmykning af en rundkørsel i Tørring nærmer sig sin afslutning, men området har ikke helt fået det forventede udtryk.

Anlægsgartner-firmaet OK Nygård og Hedensted Kommune har nemlig ikke været enige om, hvem der skulle stå for vedligehold af arealet i anlægsperioden.

Derfor har ukrudt utilsigtet fået overtaget i området, og de græsser og anden beplantning, som skulle vokse der, har ikke fået ordentlig fat. Det fortæller forretningsudviklingschef Rune Jørgensen fra Hedensted Kommune, der har fået flere henvendelser fra Tørring-borgere, der undrer sig over det nuværende udseende af området.

- For at slå det helt fast er det altså ikke det endelige udtryk, området har lige nu. Det er på ingen måde intentionen, at området skal plejes som en park. Meningen er, at der skal være vildt og frodigt, bare ikke så vildt, som det er tilfældet lige nu, lyder det fra Rune Jørgensen.

Udsmykningen af rundkørslen på Viborg Hovedvej ved Tørring tager udgangspunkt i sagnet om Guddar, der efter sigende bortførte en pige i Tinnet Krat. I faderens forsøg på at få sin pige hjem igen, blev Gudenåen skabt af ild og vand. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Må ikke klippe

På grund af ukrudtstilstandene bliver det i følge Rune Jørgensen nødvendigt at genplante hele området. Der er dog uenighed om, hvorvidt det er kommunen eller anlægsfirmaet, der skal bekoste omplantningen, og derfor får ukrudtet forsat lov til at vokse.

- Nogle har spurgt om kommunen ikke bare kunne køre en tur med en plæneklipper, men det kan vi ikke, da vi så juridisk set overtager området, lyder det fra Rune Jørgensen, der dog forventer, at der inden længe kommer til at ske noget i sagen.

Annonce

To sten mangler

Udsmykningen af rundkørslen og arealerne omkring består af birketræer langs vejen hen mod rundkørslen og forskellige græsser, vandhuller, store marksten samt forgyldte stålskulpturer mellem træerne. I dagslyset vil stålskulpturerne lyse i solens genskin, mens de, når det er mørkt, vil blive lyst op indefra. Det hele for at illudere et magisk univers inspireret af sagnet om trolden Guddar.

Hovedparten af stålskulpturerne er nu sat op, men der mangler forsat to skulpturer, der skal stå i selve rundkørslen. De bliver ikke helt som de øvrige skulpturer, da der stilles særlige krav til dem af trafiksikkerhedsmæssige årsager. Nemlig at det skal være eftergivelige eller max 20 centimeter høje.

- Det er ikke lykkedes os at lave en eftergivelig konstruktion, så derfor laver vi i stedet nogle helt flade stålkonstruktioner på mellem 12 og 15 kvadratmeter til rundkørslen. De vil selvfølgelig også komme til at lyse som de andre, fortæller Rune Jørgensen.

Inden i de "gyldne sten" i udsmykningen er der elektrisk lys, der lyser området op om aftenen og natten. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Fårdig til efterårsferien

Han forventer, at udsmykningen af rundkørslen er helt færdig omkring efterårsferien.

- Men bortset fra ukrudtet har Tørring allerede nu fået en flot udsmykning, der betyder, at byen gør lidt mere opmærksom på sig selv. Især om aftenen er udsmykningen imponerende, og jeg har sågar talt med Tørring-borgere, der har holdt ind til siden for at betragte den og tænke på, hvor stolte, de er af deres by, fortæller Rune Jørgensen.

Rundkørsels-kunst i Tørring. Foto: Michael Svenningsen
Rundkørsels-kunst i Tørring. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Annonce