Annonce
Østjylland

Guldsmed fra Brabrand var bagmand til det hele: Dømt for millionsvindel i stor sag

En nu 69-årig tidligere guldsmed er blevet dømt for omfattende forsikringssvindel. Arkivfoto: Axel Schütt
En 69-årig tidligere guldsmed har fået to års fængsel for at være bagmand og bindeled til 15 medsigtede i en sag om bedrageri og forsikringssvindel med falske indbrudsanmeldelser.

Aarhus: Walid El-Khatib, en 69-årig tidligere guldsmed fra Brabrand, er blevet dømt for medvirken til groft bedrageri og falske anmeldelser. Anklagemyndigheden havde lagt vægt på, at guldsmeden trak i trådene i kulissen.

I en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi fremgår det onsdag, at den tidligere guldsmed skulle have været medvirkende til forsikringssvindel i samspil med 15 medgerningsmænd, der alle er sigtet i bedragerisager.

Det var tilbage i marts 2018, at to forsikringsselskaber fik mistanke om organiseret bedrageri, fordi flere kunder uafhængig af hinanden anmeldte indbrud, hvor der var stjålet guld og smykker for flere hundrede tusinde kroner.

Annonce

Alle anmeldelserne havde dog det til fælles, at kosterne oprindelig var købt hos den pågældende guldsmed i Brabrand.

Var allerede lukket

Forsikringsselskaberne blev mistænksomme, da de blandt andet kunne konstatere, at nogle af kvitteringerne fra købene var dateret efter, guldsmeden var lukket.

Ved hjælp af tekniske undersøgelser kunne det konstateres, at der var foregået snyd med den påførte blæk og dateringen på de håndskrevne kvitteringer.

Politiet fandt i alt 15 personer med relevans for sagen. 13 af de 15 personer havde tegnet og/eller ændret deres forsikring kort inden de anmeldte indbrud.

- Det har været en omfattende og langvarig efterforskning, blandt andet fordi man har efterforsket målrettet mod et større persongalleri, siger anklager Jacob Gents i pressemeddelelsen.

Han oplyser til Stiften, at sagen har kørt siden midten af april.

Annonce

Gentagen kontakt

Det stod klart for politiet, at den nu 69-årige tidligere guldsmed var bagmand og bindeled til de 15 medsigtede i sagen.

Han havde blandt andet lavet de fiktive kvitteringer for køb af guld til næsten fire millioner kroner og medvirket til at lave falske indbrudsanmeldelser.

Det var også guldsmeden selv, der flere gange kontaktede både politi og forsikringsselskab på de medsigtedes vegne. Desuden havde han gentagen kontakt med de 15 medsigtede - især omkring tidspunktet for forsikringstegning.

- Jeg er meget tilfreds med, at det via et solidt stykke efterforskningsarbejde er lykkedes politi og anklagemyndighed at optrevle sagen og få guldsmeden dømt, fordi de her sager ofte er vanskelige at følge til dørs, siger anklager Jacob Gents i pressemeddelelsen.

El-Khatib udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. Han blev idømt to års fængsel. Han blev også dømt for to butikstyverier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Nyt underlag på Casa Arena? Horsens Kommune foreslår at fremtidssikre banen med hybridgræs

Annonce