Annonce
Østjylland

Gul søndag på havnen: Bøderegn til fiskehandlernes ulovlige parkeringer

Jacob Clausen (tv), Steen Jensen og Anders Højgaard fremviser de tilsammen 11 parkeringsbøder, de fik i deres varebiler søndag morgen. Foto: Jens Thaysen
På Fiskerihavnen i Aarhus er foråret og sejlsæsonen på vej. Det ser allerede gult ud i bilernes forruder, men det er ikke erantis, der lyser op - derimod parkeringsbøder i stribevis.
Annonce

AARHUS: Søndag morgen så det gult ud i forruderne på fiskehandlernes varebiler på havnen i Aarhus. Der var ikke tale om en enkelt "lille hilsen" fra den kommunale p-vagt, men hele 11 parkeringbøder af 540 kroner de tre fiskeforretninger imellem. God søndag, værsgo at betale.

Fiskehandlerne erkender, at de - af nød - parkerer ulovligt, og at de endnu ikke har fået sendt deres udspil til ændrede p-regler på havnen til kommunen. Hidtil har de nydt godt af, at p-vagterne åbenbart har overset eller set gennem fingre med deres ulovligheder, men nu går den ikke længere. Der skal tages hensyn til alle i området, slår rådmanden fast.

- Alle vores fire biler fik en bøde, siger Steen Jensen, direktør i Pernilles Fiskefars.

Clausens Fiskehandel fik også fire bøder, mens Havnens Fiskehus slap med tre bøder.

- Fiskebilerne danner grundlag for vores eksistens. Vi er simpelthen nødt til at kunne parkere dem uden at skulle risikere at møde ind til for 2.000 kroner bøder hver morgen, siger Anders Højgaard, Havnens Fiskehus.

Det er ikke første gang, avisen skriver om parkeringsproblemerne på fiskerihavnen, hvor der er kommet nye parkeringsregler, så hele havneområdet er en stor tre-timers-zone.

To af byens rådmænd, rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R), og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), har haft svært ved at blive enige om, hvem af dem der skulle bestemme, hvordan parkeringsreglerne på havnen skal være.

Fiskebilerne danner grundlag for vores eksistens. Vi er simpelthen nødt til at kunne parkere dem uden at skulle risikere at møde ind til for 2.000 kroner bøder hver morgen

Anders Højgaard, Havnens Fiskehus.

Annonce

Dialog på havnen

Forrige tirsdag var der indkaldt til dialogmøde på havnen. Og nu ligger bolden på fiskehandlernes banehalvdel.

- Vi er blevet enige på mødet om, at fiskehandlerne vil komme med et udspil. Hvad er det de konkret ønsker. Det er ikke kommet endnu, fortæller Rabih Azad-Ahmad.

Forvaltningen har i et stykke tid observeret parkeringspladserne på området. Og rådmanden har også selv været på havnen - flere gange.

- Det vi har observeret er, at der er en del ledige parkeringspladser, siger Rabih Azad-Ahmad.

Fiskehandlerne mener ikke, rådmandens observationer er retvisende. Og at det haster med at finde en løsning.

- Lige om lidt begynder sejlsæsonen, og så bliver der for alvor kamp om pladserne, fortæller de.

Rådmanden vil gerne være med til at finde en løsning. Men der er andre brugere på havnen end fiskehandlerne og deres kunder.

- Vi skal lytte til alle brugerne, fiskehandleren, produktionsvirksomhederne, restauratørerne og fritidsbrugerne. Der er modsatrettede interesser mht. parkeringspladserne. Fiskehandlerne vil gerne have en-times-parkering, jeg har hørt fra andre, der vil have tidsubegrænset parkering, siger rådmanden.

- Det var egentlig et godt møde. Vi blev stillet i udsigt, at der kan findes en løsning, siger Steen Jensen.

Fiskehandlerne regner med at have deres ønsker til rådmanden på papir torsdag i denne uge. Men han kan også læse dem her.

- Vi vil gerne have en-times-parkering på alle pladserne ved de to fiskehandlere. 37 pladser i alt. Og så kunne der være fire-timers-parkering på de samme pladser efter forretningernes åbningstid. Det fungerede rigtigt godt før i tiden. Problemet var de pladser, hvor man måtte parkere i otte timer, de var altid optaget, fortæller Steen Jensen.

Annonce

11 pladser til 21 biler

Ifølge fiskehandlerne er der ikke blevet skrevet ret mange bøder ud på havnen op til mødet. De parkerede deres varebiler i havnens nordre ende, så de ikke optog plads for kunderne.

- Når vi så en gul vest, var det bare med at løbe ned og sætte skiven. Men det er lige som om, der er kommet mere gang i den nu. Vi så gerne en dispensation for vores varebiler, indtil der er fundet en løsning, siger Anders Højgaard, Havnes Fiskehus.

Der er 11 parkeringspladser, der er forbeholdt biler med erhvervslicens, men der er kun solgt fem licenser til virksomheder på havnen.

Hvorfor køber I ikke erhvervslicenser til alle de 11 reserverede pladser?

- Vi vil ikke købe licenser til de 21 varebiler, der er på fiskerihavnen, og så skulle slås om 11 pladser. Det er ikke noget nyt, at vi har 21 biler, det har vi haft, siden vi købte vores forretninger af havnen i 2007, siger Anders Højgaard.

Han er særlig træt af, at der skrives bøder ud i weekenden.

- Vi er afhængige af en ordning for firmavognene, for vi må jo ikke tage dem med hjem i weekenden, siger Anders Højgaard.

Rabih Azad-Ahmad har en opfordring til fiskehandlerne.

- Vi kigger på, om der er mulighed for at etablere flere pladser til biler med erhvervslicens, men jeg syntes, de skal begynde at bruge de ledige pladser, der allerede er der. Og så skal de selvfølgelig parkere lovligt. Det gælder over hele byen – også på fiskerihaven, siger Rabih Azad-Ahmad.

Øv, øv og tre gange øv. Fiskehandlerne på havnen er kede af at få parkeringsbøder, når de parkerer deres biler på Fiskerihavnen i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
Havnens fiskehandlere. Jacob Clausen (blå kedeldragt), Anders Højgaard (grå trøje) og Steen Jensen frygter foråret og sejlsæsonen, der betyder endnu mere pres på områdets p-pladser. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce