Annonce
Kultur

Guitarist fik knust ankel og flækket skinneben - nu er han og Herezy tilbage

Et uheldigt fald under klatring kostede Dennis Rasmussen (i midten) komplicerede benbrud. Lørdag spiller han og resten af Herezy, som blandt andre tæller den horsensianske trommeslager Søren Ryan (t.v.) og guitarist Thomas "Hævi" Møller, på KulisseLageret. I modsætning til Rasmussens seneste koncert på spillestedet kommer det til at ske stående. Arkivfoto: Jakob Hedegaard-Høgh
Dennis Rasmussens seneste koncert på KulisseLageret foregik i kørestol. Lørdag spiller han og resten af det horsensianske heavy-håb stående.
Annonce

Horsens: I efteråret sad Dennis Rasmussen i kørestol, da han og hans band Herezy gav koncert på KulisseLageret.

En totalt smadret ankel og et flækkket skinneben havde invalideret guitaristen i det håbefulde horsensianske heavyband, men koncerten ville han spille og som sagt så gjort. Nu er han og resten af besætningen så tilbage på scenen i hjembyen - i oprejst og kampklar tilstand.

Det lover Dennis Rasmussen forud for en ny KulisseLageret-koncert lørdag aften, når Herezy spiller sammen med Aphyxion.

De seneste måneder har været svære måneder for guitaristen, som kom alvorligt til skade for fire en halv måned siden.

- Jeg dyrker klatring ude i Torsted, og så faldt jeg vildt uheldigt ned. Jeg var kun en meter oppe, men faldet skete med hele min kropsvægt lige ned på benet, så jeg fik det fulde tryk op igennem det. Mit ene skinneben blev skubbet halvanden centimeter op og splintrede flere steder, og min ankel blev knust. Faldet var faktisk så uheldigt, som det kunne være, forklarer Dennis Rasmussen.

Mit ene skinneben blev skubbet halvanden centimeter op og splintrede flere steder, og min ankel blev knust. Faldet var faktisk så uheldigt, som det kunne være.

Dennis Rasmussen, Herezy

Annonce

Fysisk og mentalt hårdt

Han blev efter uheldet opereret på sygehuset i Skejby, og derefter fulgte et par måneder, hvor han lå stille uden at måtte belaste benet.

- Jeg begyndte sådan set først at støtte på det kort før jul, og så er jeg gået i gang med genoptræning. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde kommer mig helt over det, men jeg tager ja-hatten på og tror på det bedste, siger Dennis Rasmussen, som har været glad for at have musikken i sit liv i sygdomsperioden. Den har kunnet tage fokus fra skaden.

- Det har selvfølgelig været fysisk hårdt for mig, men rent mentalt har det faktisk også været svært at komme igennem. Det at gå fra at kunne alt til bare at sidde... Nu handler det bare om at få genoptrænet hele svineriet igen, siger guitaristen.

Hvordan "hele svineriet" klarer sig på scenen, kan man opleve på KulisseLageret med lørdagens koncert.

Annonce

Debuten venter forude

Herezy spillede der senest i oktober - kort tid efter Dennis Rasmussen var blevet opereret. Da sad han i kørestol, og koncerten blev forkortet, fordi han ikke kunne holde smerterne ud.

- Men på lørdag spiller vi alt, hvad vi har, bedyrer han og lover dermed omkring en time med de hårdtslående sange, som Herezy også arbejder på at samle på et debutalbum.

Hvornår bandet sender det ud, er endnu uvist.

- Vi har besluttet ikke at forhaste os. Der er selvfølgelig nogle, der kender os allerede, men ellers står folk jo ikke og venter på et album fra os. Derfor skal det give mening for os at sende det ud, og hvornår det sker, og hvad der kommer til at afgøre tidspunktet, kan jeg ikke sige nu, siger Dennis Rasmussen.

Han peger på, at Herezy blandt andet gerne vil line flere koncerter og muligvis en turné op, inden albummet offentliggøres. Det kan blive i efteråret eller måske først til foråret, at brikkerne falder på plads, forklarer han.

Sangene kan man dog høre live allerede ved lørdagens koncert, som lokale Hard Rock Horsens arrangerer.

Dørene åbner kl. 21.

Metalbandet Aphyxion med Michael Vahl i front er blevet kaldt dødsmetallens redningsmænd af magasinet Metal Hammer UK. På bandets seneste - og tredje - udgivelse "Void" er stilen dog mere metalcore. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce