Annonce
Horsens

Guidet tur til Nørrestrand: Hør om de store planer for det unikke naturområde

Hvis man er heldig, kan man på busturen få et glimt af vildheste fra Nordtyskland, seks hopper, der i oktober i fjor blev sat på græs i et indhegnet 50 ha stort område ved Nørrestrand. Arkivfoto: Mads Hansen

Kommunen inviterer borgerne med på en bustur til Nørrestrand, hvor en arkitekt og en biolog vil fortælle om den store natur- og byudviklingsplan for området.

Annonce

Horsens: På lørdag 13. januar kan borgerne i Horsens Kommune se og opleve Nørrestrand på tætteste hold. Kommunen tilbyder nemlig den dag tre guidede busture til det unikke naturområde nord for byen.

Anledningen er den omfattende natur- og byudviklingsplan for området, som er i offentlig høring frem til 23. januar. Byrådet ønsker, at der skal bygges boliger til omkring 9000 mennesker, og ambitionen er, at bebyggelsen skal tilpasse sig naturen.

- Busturene til Nørrestrand er en god mulighed for alle til at se og opleve Nørrestrand og høre om de planer, der er for området. Udviklingsplanen er jo omfattende, og derfor er det vigtigt for byrådet, at det er en åben proces, som horsensianerne bliver inddraget i, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Annonce

Kakao og pandekager

Guiderne på busturene er arkitekt Sanne Wenzel Jespersen og biolog Jan Kunstmann fra Horsens Kommune, der vil fortælle om planerne og svare på spørgsmål fra tur-deltagerne.

Bussen vil gøre stop forskellige steder, og ved det sidste sted, det nyindrettede udsigtspunkt med et flot vue over området, vil Horsens' grønne pigespejdere servere kakao og pandekager.

Turene begynder kl. 10, 11.45 og 13.30. Mødestedet er Danhostel Horsens, Flintebakken 150, hvor turen også slutter. Det er gratis at deltage, men man skal tilmelde sig på internet-adressen kortlink.dk/rzvg

Er man forhindret i at deltage i busturen, kan man også møde op ved Kuben på Søndergade onsdag 10. januar fra kl. 13-17. Her vil de to guider svare på eventuelle spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce