Annonce
Rejser

Guide: Oplev en uhyggelig efterårsferie

Det emmer af uhygge på Valdemar Slot, når der afholdes horronight i de mørke aftentimer. Arkivfoto: Jens Wognsen

Mørket falder tidligere og tidligere for hver dag, der går. Og mens nogle varmer sig ved brændeovnen, tænder stearinlys, laver kastanjedyr og drikker varm kakao i de mørke aftentimer, leder andre efter kuldegysninger, hjertebanken og spænding i spøgelsesvandringer og ditto historier.Efterårsferien ligger ikke langt før halloween, og derfor er den også fyldt med arrangementer, hvor gru, spøgelser og græskar er i centrum. Vi guider til nogle af efterårets mest uhyggelige oplevelser.

Horror på slottet

Fortvivlede skrig, ond latter og teaterrøg fortætter luften omkring Valdemar Slot, når mere end 100 frivillige skræmme-skuespillere står klar til at indgyde rædsel, gru og gys i de besøgende. Fredage og lørdage i efterårsferien kan man besøge det sydfynske slot, som er forvandlet til en slagmark fyldt af døde, et sindssygehospital med masser af gruopvækkende patienter og læger eller en gammel pyramide med skræmmende mumier.

Horrornight-arrangementet er så uhyggeligt, at det ikke er tilladt for børn under 12 år. Det er heller ikke egnet for gravide eller mennesker med hjerteproblemer eller epilepsi.

Praktisk: Horrornight foregår på Valdemar Slot blandt andet 13., 14., 20. og 21. oktober. Det begynder klokken 19 og lukker klokken 24. Billetter koster fra 250 til 275 kroner.

Annonce
Scare-actors hedder de over 100 frivillige, der skræmmer besøgende til horrornight. Arkivfoto: Jens Wognsen

Spøgelsestur i Gram

Himlen er blevet mørk uden for slottet, når ghostwalk-arrangementet begynder klokken 20.30. Indenfor er lyset dæmpet, når Gram Slots kulturvejleder viser rundt på slottet fra kælder til kvist, mens historier om tidligere tiders grever og grevinder bliver fortalt. De seneste 600 år af Gram Slots fortid bliver levende på turen. Da historierne kan give gys er ghostwalk mest egnet for børn over 10 år og voksne.

Praktisk: Ghostwalk på Gram Slot kan opleves 20. oktober klokken 20.30. Turen tager en time og koster 60 kroner. Tilmelding er nødvendig på telefon 74 82 00 40.

Hjertet banker og skrigene forlader munden, når man møder de gruopvækkende skuespillere. Arkivfoto: Jens Wognsen

I Draculas fodspor

Det kribler og krabler. Hekse, trolde og mystiske væsener skal forceres på de uhyggeligste steder af skattejagten på Egeskov Slot. Jagten leder frem til et kodeord, der skal bruges til at lukke Dracula ind i hans krypt igen. I Draculas fodspor hedder jagten rundt på Egeskov, som de 6- til 12-årige kan deltage i hver dag i efterårsferien. Sidst på eftermiddagen kan man desuden spise zombiefingre med blodpure, som er et uhyggeligt synonym for snobrød.

Praktisk: Skattejagten foregår i Egeskov Slotspark ved Kværndrup. Haven er åben fra 10 til 17 hver dag i ferien. Snobrød kan laves mellem klokken 14 og 16. Pris for entre til Egeskov er 110 kroner for børn (4 til 12 år) og 190 for voksne.

Arkivfoto: Jens Wognsen

Græskarværksteder

Selv om de udskårne ansigter på de orange græskarlygter kan se både forvredne og skræmmende ud, er græskarværkstederne et af efterårsferiens mere hyggelige indslag. Flere steder er der mulighed for at snitte mønstre og uhyggelige ansigter i græskar eller roer og skabe lygter, som kan lyse op på trappestene og terrasser frem til halloween 31. oktober.

Praktisk: I Odeon i Odense kan børn skære græskarlygter 16. oktober klokken 11. Dagen inden holdes samme arrangement for voksne. Det er klokken 19.30. Begge arrangementer koster 40 kroner.

På torvet i Nyborg snittes lygter fra mandag 16. oktober til fredag 20. oktober. Det er gratis at deltage.

14. oktober er der græskarværksted på Camping Vesterhav i Harboøre. Her kan man skabe lygter af græskar og roer til at pynte på campingpladsen. Det er gratis at deltage.

På Rømø skæres græskarhoveder 17. og 20. oktober klokken 18 til 20. Det er på naturcenteret Tønnisgård, at halloweenværkstederne holdes. Entreen er 95 kroner, og tilmelding er nødvendig på telefon 74 75 52 57.

På hospitalsfløjen går patienter hvileløst rundt. Måske møder du nogle af dem...? Arkivfoto: Jens Wognsen
Gru og gys er formålet, når skuespillerne maler deres ansigter, inden de besøgende indtager slottet. Arkivfoto: Jens Wognsen
Er du let at skræmme? Horrornight er ikke for små børn, gravide eller folk med hjerteproblemer. Arkivfoto: Jens Wognsen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Frisøren har været savnet

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce