Annonce
Kultur

Gudstjeneste-billetter revet væk: Kirke måtte melde udsolgt efter få timer

Løsning Kirke har ikke flere pladser tilbage til de tre gudstjenester på juleaftensdag. Der plejer at komme 400 til hver gudstjeneste, men i år er antallet begrænset til 187 på grund af coronarestriktionerne.  Arkivfoto
1200 sognebørn plejer at deltage i en af de tre gudstjenester i Løsning Kirke på juleaftensdag, men coronarestriktionerne begrænser i år antallet til 561. Billetterne blev udbudt lørdag, og alle pladser er væk.

Løsning: Der bliver langt fra plads til alle de sognebørn, som gerne vil til julegudstjeneste i Løsning Kirke 24. december.

Coronarestriktionerne har tvunget kirken til at halvere antallet af pladser til de tre julegudstjenester, og allerede mandag ved middagstid måtte kirken melde alt udsolgt.

- Man har kunnet bestille plads siden lørdag, og der gik ikke mange timer før, billetterne til den første gudstjeneste, familiegudstjenesten kl. 11, var væk, fortæller gudstjenestekoordinator Else Laursen.

Annonce

Løsning Sogn har en stor og trofast menighed, og kirken er gerne godt fyldt op om søndagen. På årets mest populære kirkedag, 24. december, kommer der almindeligvis 400 mennesker til hver af de tre julegudstjenester.

- I år har vi måttet begrænse antallet til 187 pr. gudstjeneste. Der skal være to kvadratmeter per person, og så er det sådan, det er. Det er selvfølgelig ærgerligt, at alle ikke kan få plads, men vi er nødt til at følge reglerne og til at passe på hinanden, siger Else Laursen, der krydser fingre for, at der ikke er en gentagelse af sidste år i vente, hvor nye restriktioner 23. december gjorde, at kirkerne måtte holde helt lukket i julen.

Streaming er blevet en succes

I Løsning valgte præsterne dengang at streame gudstjenesten, så folk kunne se den på live-video hjemme i stuerne, og det har man faktisk holdt fast i.

- Vi streamer stadig gudstjenester en gang om ugen, og det er der en del, der vælger at benytte sig af. Det kommer vi også til at gøre juleaften, så hvis man ikke har fået billet er det en mulighed, siger Else Laursen.

Personalet ved Løsning Kirke skal tirsdag eller onsdag mødes for at diskutere, om man kan holde en fjerde gudstjeneste 24. december for at få plads til flere, men det er langt fra sikkert, det kan lade sig gøre.

- Jeg håber det, men det er slet ikke sikkert, for der er rigtig mange ting, der skal på plads, siger Else Laursen.

Restriktioner for kirkerne

  • Regeringen har sammen med et stort flertal i Folketinget besluttet at følge Epidemikommissionens indstillinger til restriktioner i kirkerne, der gælder fra 19. december til 16. januar.
  • Der er indført et arealkrav, så der højest må være en person pr. to kvm, hvis deltagerne sidder ned, og en person pr. fire kvm, hvis de står op.
  • Der er krav om coronapas, hvis der er adgang for flere end 100 personer indendørs - 1000 udendørs.
  • Der er krav om mundbind, som kan fjernes, når man sidder ned. Ved gudstjenester 24. december anbefales dog, at man beholder mundbind på hele tiden.
  • Særligt for gudstjenester på juleaftensdag anbefales også, at der er ekstra fokus på udluftning og pause mellem gudstjenesterne, og at folk uden for kirkerne ikke står i større, men i mindre grupper.
  • Kirkerne sørger selv for at overholde retningslinjerne. Nogle har, som i Løsning, valgt at indføre pladsbestilling.

Hun fortæller, at det stadig er muligt at få billet til gudstjenester 25. og 26. december, men også her kan det være nødvendigt at bestille plads hurtigt.

- Der ligger allerede en del bestillinger, især til den 25., så hvis man vil være sikker på at kunne komme i kirke, så skal man gå ind og bestille, siger Else Laursen.

Løsning Kirke har til alle gudstjenesterne valgt at holde en halv snes billetter tilbage, så det er muligt for nogle af de ældre sognebørn, som ikke er så digitale, at få plads alligevel.

Udover en billet skal man vise coronapas og iføre sig mundbind for at deltage i gudstjenesterne.

Det er selvfølgelig ærgerligt, at alle ikke kan få plads, men vi er nødt til at følge reglerne og til at passe på hinanden.

Else Laursen
Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hver 10. medarbejder i ældreplejen er syg: Kommunen sætter andre opgaver på pause for at sikre pleje

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Kultur

Biograf-ejere gav aldrig op, men holder stadig filmfanen højt efter et kvart århundrede

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Horsens

Rent vand er ingen selvfølge: 145 lodsejere involveres i 1000 hektar stor jord-kabale

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Annonce