Annonce
Hedensted

Grusgrav bliver en realitet - nu kigger skuffet borgergruppe fremad

Bent Sørensen, formand for Øster Snede og Omegns Lokalråd, fik lov til at stille et spørgsmål til regionsrådet, og han spurgte politikerne, om det ikke havde betydning, at der bor et par tusinde borgere så tæt på et planlagt grusgravområde. Foto: Camilla Bo Krefeld
Et stort flertal i regionsrådet godkendte onsdag den nye råstofplan, der udlægger 50 hektar jord mellem Kragelund og Øster Snede til graveområde. En lokal modstandsgruppes personlige fremmøde fik ikke politikerne til at ændre mening.

Kragelund/Øster Snede: - Det er rigtig svært at få ændret på noget, når der er enighed i de to store grupper i regionsrådet: Venstre og Socialdemokratiet. Og de to partier var helt enige om, at let adgang til motorvejen er vigtigere end hensynet til børnehave og skole.

Sådan lød konklusionen fra en skuffet gruppe borgere onsdag eftermiddag, umiddelbart efter regionsrådet havde vedtaget den nye råstofplan, der udlægger 50 hektar jord mellem Øster Snede og Kragelund til graveområde.

Flere lokale modstandere var mødt personligt frem til regionsrådsmødet i Viborg for at overbevise politikerne om at droppe det lokale graveområde, og de fik opbakning fra nogle af de mindre partier.

Annonce

Kristendemokraterne, Enhedslisten og Dansk Folkeparti stillede således et ændringsforslag om at tage netop Kragelund ud af planen.

- Området stikker ud, fordi det ligger bare 300 meter fra skole, børnehave og vuggestue. Det er lige i hjertet af et lille lokalsamfund, og der hører en grusgrav ikke hjemme, lød det således fra Marianne Karlsmose (KD).

Fokus på graveplan

Det var dog kun det enlige regionsrådsmedlem fra Alternativet, Rasmus Foged, der bakkede op om de tre partiers ændringsforslag, og dermed må borgerne i Kragelund og Øster Snede forberede sig på, at der i fremtiden kommer til at køre flere lastbiler på de lokale veje.


Det er ikke rart at vide, at der er en grusgrav på vej, men vi har gjort, hvad vi kunne, og nu vil vi kæmpe for, at den bliver til mindst mulig gene.

Bent Sørensen, formand for Øster Snede og Omegns Lokalråd


Inden det kommer så vidt, skal der først laves en VVM-redegørelse og herefter en konkret graveplan, og det er under arbejdet med disse, at borgerne nu kan søge indflydelse.

Otte borgere fra Øster Snede og Kragelund var mødt frem til regionsrådsmødet i Viborg i et sidste håb om at påvirke politikerne. De ville gerne have været flere, men coronarestriktionerne satte en begrænsning. Foto: Camilla Bo Krefeld

Venstres Jørgen Nørby opfordrede dem på regionsrådsmødet til at gøre netop det.

- Der er ikke nogen, der ønsker en grusgrav i baghaven, men råstofferne skal graves der, hvor de er. Opgaven bliver nu at få en god aftale for, hvordan der skal graves, hvor der skal køres, og hvordan området skal se ud bagefter, og det vil jeg da opfordre borgerne, kommunen og diverse grønne foreninger til at sætte sig sammen og diskutere. Fra regionsrådets side vil vi gerne være med til at sikre en lokal medbestemmelse, sagde Jørgen Nørby.

Annonce

- Nu ser vi fremad

I den lokale borgergruppe var der da også enighed om, at det er der, kræfterne nu skal lægges.

- Vi er helt klart skuffede, men nu må vi se fremad. Vi vil lægge alle vores kræfter i at få en graveplan med så mange forbehold som muligt, så hverdagen alligevel bliver tålelig ude hos os, sagde Bent Sørensen, formand for Øster Snede og Omegns Lokalråd.

Tre regionsrådsmedlemmer stemte imod råstofplanen, nemlig Rasmus Foged (Alternativet), Else Kayser (Enhedslisten) og Signe Lund Jensen (Enhedslisten), mens de øvrige 38 stemte for.

Annonce
Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Net over havnebad endte som fuglefælde

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Drachmann ikke med til Amager

Sport

Thor Lange: AC Horsens er favorit på Amager

Sport

Johanne Svendsen kom hjem til Vejle og slog professionel ukrainer

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Erhverv

Flere forretninger har fortsat svært ved at skaffe varer på grund af corona: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Hedensted

Se video: Kænguru løs i Løsning - efterlyser ejer

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Odder

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Hedensted

Udenlandske turister om Juelsminde: Den har et godt mix af det hele

Annonce