Annonce
Erhverv

Grus-indehaver takker af og fortsætter med andre projekter: - Det er blevet til tre gode år

Fra 15. august lukker Julie Due Steffensen Grus. Grus har hen over sommeren holdt til ved cafeen foran legeområdet ved industrimuseet, da Boligforeningen Beringsgaard er i gang med et større renoveringsarbejde af boligkomplekset i Kongensgade, hvor Grus normalt har haft til huse. Foto: Line Kyed
For Julie Due Steffensen er det slut med at være selvstændig. Hun lukker sin kulturcafé Grus i Kongensgade og vil i stedet bruge sine kræfter i byens nye ungekulturhus, Platform K.

Horsens: Fra søndag 15. august er det officielt slut med kulturcaféen Grus, som Julie Due Steffensen åbnede i november 2019.

Her slukker hun ikke blot lyset i cafeen og kaffevognen ved Danmarks Industrimuseum, hvor hun grundet renoveringsarbejde har haft sit virke midlertidigt, siden 19. juni. Fra 15. august er det definitivt slut med Grus - også i Kongensgade, meddeler hun.

Julie Due Steffensen slog i november 2019 dørene op til Grus, der var tænkt som et kulturelt samlingssted for iværksættere og et tilbud til alle, herunder både unge og ældre, med lyst til et kreativt, socialt engagement. Stedet har derforuden fungeret som en café med plads til arbejdsstationer i formiddagstimerne og med et løbende større madsortiment og senest cateringtilbud.

Annonce

Men nu er det snart og efter godt tre år slut med den del for byens kulturkriger.

I stedet skal Julie Due Steffensen nu fuldt ud hellige sig byens nye ungekulturhus på Madevej, Platform K. Her skal hun stå for stedets cafédrift, eventbookinger og kommunikation.

Fællestræk

Julie Due Steffensen har det seneste år brugt en del af sin fritid på at involvere sig i det kommende Platform K. I planerne for kulturhuset ser hun mange fællestræk med Grus, forklarer hun. Derfor er det heller ikke et tårevædet farvel, hun er i gang med, lyder det.


det er sundt for mig nu at skulle spille sammen med andre. De tre år, jeg har haft Grus, har lært mig ufatteligt meget. Jeg har slidt og arbejdet i ét væk. Jeg har kæmpet.

Julie Due Steffensen


- Jeg føler ikke, jeg længere behøver at være primus motor på iværksætteriet. Derfor kan jeg lukke Grus med ro i sindet - og en kæmpe stolthed i kroppen over den opbakning, rigtig mange mennesker i og omkring Horsens har vist Grus. Jeg kan simpelthen se, at der er blevet skabt et netværk, der har vokset sig stærkt. Den kulturspire, jeg fik sået med Grus, har virkelig slået rod, siger Julie Due Steffensen.

Det er ikke et tårevædet farvel til Grus, Julie Due Steffensen er ude i, fortæller hun. Derimod ser hun frem til nu at skulle dedikere sig fuldt ud til Platform K, hvor hun kommer til at stå for stedets cafédrift, events og kommunikation. Foto: Line Kyed 

Hun ser, at Platform K kommer til at bygge på mange af de samme værdier, som Grus har stået for.

- Fra ungekulturhuset kan kulturen vokse videre og udvikle sig yderligere. Folk vil følge med til Madevej. Det er jeg sikker på, siger hun.

Annonce

Byen var parat

Julie Due Steffensen forklarer, at hun forud for åbningen af Grus i 2019 mange gange tænkte, om Horsens var klar til en kulturcafé. I dag kender hun svaret.

- Yes, det var Horsens, og det er blevet skabt af trofaste, opbakkende kunder og borgere. Det er dem, jeg kan takke for succesen. De har skabt Grus, og det er vokset til et sted, som jeg sagtens ville kunne føre videre og leve af, fortæller hun.

Platform K - Julie Due Steffensens virke

3. september åbner Horsens ny ungekulturhus Platform K på Madevej, hvor Det Gule Pakhus hidtil har holdt til.

Det nye kulturhus skal fusioneres med spillestedet KulisseLageret. Planen med Platform K er blandt andet at give unge og studerende, musikere og andre kreative i Horsens en ny fælles base.

Julie Due Steffensen bliver ansvarlig for opstarten af stedets cafédrift og for de hverdagsevents, der skal være en del af det ny-tilbyggede caféområde.

Det er dog ingenlunde en mulighed for hende at have to job, forklarer hun.

- Jeg kan ikke både hellige mig Platform K og Grus, hvis jeg også skal kunne have tid til min kæreste, familie og venner. Desuden tror jeg, det er sundt for mig nu at skulle spille sammen med andre. De tre år, jeg har haft Grus, har lært mig ufattelig meget. Jeg har slidt og arbejdet i ét væk. Jeg har kæmpet. Selvom jeg ikke kendte til cafédrift, lykkedes også den del. Wow altså - det fortæller jo bare, at man kan, hvad man vil, siger Julie Due Steffensen.

Annonce

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Annonce