Annonce
Kultur

Grus Café bliver husvild men Kongensgades kulturkriger har pop op-planer

Med sin café i Kongensgade har Julie Due Steffensen i det seneste par år sat skub i masser af kulturtilbud. Denne sommer bliver det geografiske afsæt i byen et andet. Arkivfoto: Morten Pape
Boligforening skal i gang med en stor renovering, der betyder, at kulturcaféen må finde nyt sted at være for en tid. Julie Due Steffensen rykker i stedet til Gasvej og bruger kræfter på at udvikle Platform K.

Horsens: I november 2019 åbnede Julie Due Steffensen sin kulturcafé Grus i Kongensgade i Horsens. Nu må hun forlade stedet igen - i hvert fald for en tid.

Boligforeningen Beringsgaard, som ejer bygningen, skal i gang med en gennemgribende renovering af boligkomplekset, der huser Grus, og det betyder, at cafeen bliver husvild i en periode. Sådan da.

Julie Due Steffensen fortæller, at hun har planer om i stedet at åbne en pop op-café på Danmarks Industrimuseum.

Annonce

Aftalen med museet er klar, og den officielle åbningsdag bliver 18. juni, lyder det fra Julie Due Steffensen, som siden Grus åbnede i Kongensgade, har set sin café vokse.

Hele holdet med

I dag er der syv ansatte, og hele holdet rykker med til museet på Gasvej, forklarer hun.

- Det bliver en spændende rejse, siger Julie Due Steffensen, som med sin pop op-café ikke mindst skal være med til at skabe liv på industrimuseets udearealer, hvor der i juni også åbner en ny stor legeplads.


Grus står jo for "god rar udvikling sammen", og at vi nu kan spille med i Platform K og allerede få lov til at være med i sådan nogle projekter, det er virkelig det, der har været drømmen.

Julie Due Steffensen


- Det største fokus bliver udenfor, hvor vi får en stor "kaffe-container", og så er planen ellers, at vi skal skabe udemiljø dernede. Der er også fine indendørs café-faciliteter, men det er ikke min tanke at bruge dem ret meget. Jeg håber på en god solrig sommer, og så skal der være liv udendørs, siger Julie Due Steffensen, som forventer at holde åbent torsdag til søndag på museet.

Hun skal dog kun holde pop op-cafeen kørende denne sommer.

Annonce

Med på Platform K

I september åbner Horsens ny ungekulturhus Platform K på Madevej, hvor Det Gule Pakhus i dag holder til.

Ved at fusionere pakhuset med spillestedet KulisseLageret er planen med Platform K blandt andet at give unge og studerende, musikere og andre kreative i Horsens en ny fælles base, og Julie Due Steffensen er blevet ansat som en del af det hold, der skal røre indhold i gryden.

- Jeg bliver ansvarlig for opstarten af cafédriften dernede og for de events, der kommer til at være i det ny-tilbyggede caféområde. Det er spændende opgaver. Bare sådan noget som at se tilbygningen skyde op; hvor mange håndvaske skal der være og alt det det der..., siger hun med et grin og fastslår, at både den midlertidige café på industrimuseet og Platform K-jobbet rimer med hendes mål for Grus.

Annonce

God rar udvikling

- Det har egentlig hele tiden været ambitionen, at vi blev et koncept, der kan samarbejde rundt om i byen. Grus står jo for "god rar udvikling sammen", og at vi nu kan spille med i Platform K og allerede få lov til at være med i sådan nogle projekter, det er virkelig det, der har været drømmen, siger caféejeren, som altså ikke får en mindre travl hverdag, fordi hendes café må flytte hjemmefra i en periode.

Visionen er i øvrigt, forklarer hun, at Grus vender tilbage til Kongensgade, når Beringsgaards forskønnelse og ombygning er overstået.

- Når de er færdige engang i foråret, åbner vi der igen. Drømmen er så, at caféen kan bære sig selv mere kun som café, mens eventdelen får hovedsæde på Platform K, hvor vi også får et fint sted, siger Julie Due Steffensen.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce