Annonce
Odder

Grunduddannelse: - Alle unge har ret til en ny begyndelse

Kirsten Rasmussen har været viceforstander på Produktionsskolen i Horsens siden 2001. Nu er hun afdelingsleder på den Forberedende Grunduddannelse i Odder. Foto: Carina Mayner
Kirsten Rasmussen er ny leder af ny FGU-filial i Odder. Hun håber og tror, at Den Forberedende Grundudannelse går en lys fremtid i møde i de lokaler på Rønhøjvej, som tidligere husede Odder Produktionsskole.
Annonce

Odder: Det blev både plantet træer, spist kage og sagt pænt goddag, da den lokale afdeling FGU-uddannelsen mandag slog dørene op og bød 40 nye elever velkommen. En af de mest begejstrede værter var den 60-årige Kirsten Rasmussen, der får det daglige ansvar for afdelingen, og som sammen med fem kolleger gjorde alt for at gøre første skoledag til en fest. Udefra kom blandt andre borgmester Uffe Jensen (V), som plantede et kastanjetræ, som skal ”gødes for at blive stort og sundt.”

Fakta

FGU, forberedende grunduddannelse, er et skoletilbud for unge på 16-25 år, der ikke er klar til at tage en ungdomsuddannelse, ikke har fuldtidsarbejde eller ikke er afklaret i forhold til, hvad de vil.
FGU'en erstatter de forberedende grunduddannelsestilbud til unger, der tidligere fandtes på VUC, produktionsskolerne, erhvervsgrunduddannelsen og den kombinerede ungdomsuddannelse.
Horsens Kommune har sammen med Hedensted, Skanderborg, Odder og Samsø kommuner etableret FGU Sydøstjylland, som foreløbig har hovedafdeling på Strandpromenaden i Horsens.
Annonce

Nærheden er vigtig

Da afdelingen i Odder ”kun” er en filial af FGU Sydøstjylland med hovedsæde i Horsens, er der dog ikke planer om, at skolen i Odder skal vokse sig uendelig stor. Det glæder den nye leder, som tror på, at nærheden betyder uendelig meget, hvis man vil have fat i de ofte sårbare unge, som endnu ikke har fundet ud af, hvad de vil med deres liv.

Kirsten Rasmussen lover da også, at hun personligt vil ringe til dem, hvis de ikke møder op på skolen til aftalt tid.

- På sigt skal vi tage imod 60 elever her i Odder, og det er en fin størrelse. Vi kommer til at kende hinanden, og alle unge vil på en eller anden måde have relation til området, siger afdelingslederen, der kun har rosende ord tilovers for den nye uddannelse:

- Jeg er vildt begejstret. Den Forberedende Grundudannelse samler alle unge under 25 år et sted – uanset om de er på vej ud i en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse er måske ønsker sig et job. Det er perfekt, fordi de i løbet af op til to år her nu får mulighed for at skifte retning uden at skulle starte forfra et nyt sted. Her kan vi tilbyde almen undervisning på 9. og 10. klasseniveau samtidig med, at de har deres daglige gang i vores tre værksteder, som får tre overordnede temaer: bolig/byg, medier/kommunikation og omsorg/sundhed. Med andre ord: de kan bruge tiden her på at finde vej til en ny begyndelse. Og det har alle unge ret til, siger afdelingslederen, der kommer fra en stilling som viceforstander for Produktionsskolen i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce