Annonce
Horsens

Groteske scener og kilometerkø ved coronatestcenter: Nu er hjemmeværnet på plads ved Casa Arena

Køen til testcentret på Langmarksvej strækker sig jævnligt meget langt ad Langmarksvej, og politiet kigger løbende forbi for at forsøge at dirigere trafikken. Både borgmester Peter Sørensen (S) og viceborgmester Martin Ravn (V) efterlyser en løsning på problemerne. Arkivfoto: Nicolai Skovgård
Der er massive trafikproblemer ved coronatestcentret ved Casa Arena. Mandag eftermiddag strakte køen sig til Nørrebrogade, mens en bus kørte hen over fortovet ved testcentret, og flere bilister tog cykelstien. Der arbejdes på en løsning, lyder det fra borgmester Peter Sørensen.

Opdateret: Borgmester Peter Sørensen oplyser tirsdag eftermiddag, at hjemmeværnet nu er til stede for at styre trafikken, indtil der er fundet en permanent løsning.

Horsens: Måske har du oplevet det trafikale kaos med egne øjne.

Presset på pcr-testcentret ved Casa Arena på Langmarksvej i Horsens er i disse dage så stort, at det skaber farlige situationer for både gående og kørende, når folk venter på at kunne køre ind til drive-in test.

Annonce

Og det skal der gøres noget ved, mener både borgmester Peter Sørensen (S) og viceborgmester Martin Ravn (V).

- Man bliver nødt til at kigge på det nu, konstaterer Martin Ravn.

Peter Sørensen fortæller, at man arbejder på at finde en langsigtet løsning på de trafikale udfordringer, men at det i første omgang er politiet, der skal på banen for at dirigere trafikken.

- På den korte bane er det politiet, der skal sikre trafikreguleringen. Og så skal borgerne følge anvisningerne på stedet. Der er mange, der ikke følger de store skilte, hvor der står, at man skal køre videre, hvis der ikke er plads. Det skaber farlige situationer, siger borgmesteren.

Martin Ravn måtte selv vende om mandag formiddag, da han via Langmarksvej skulle ud til motorvejen. Han forventer, at presset bliver endnu større den kommende tid:

- Folk skal have coronapas for at komme til frisør, på restaurant eller i fitnesscentret, og de skal testes for at få adgang. Der bliver et enormt stort pres, og det, kan vi risikere, er helt frem til, at alle over 50 år er vaccineret.

Ny tilkørsel

Viceborgmesteren har modtaget et forslag til en løsning fra horsensianeren Peter Johnsen. Han foreslår, at man lader køen til drive-in gå via Flintebakken og Strandlyst bagom stadion for på den måde at få køen væk fra Langmarksvej.

Og det er et forslag, der begejstrer Martin Ravn.

- Når der kommer så godt et indspark fra en borger, giver det inspiration til at finde en løsning, siger han og fortsætter:

- Hvorfor kører man ikke bagom? Det vil være fint at få i spil. Det her forslag er så logisk. Der skal ikke ændres på andet end tilkørselsretningen, fordi man bare kører den anden vej ind i teltet.

Sådan ser borgerforslaget til en ny tilkørsel til testcentret ved Casa Arena på Langmarksvej ud. Illustration: Peter Johnsen

Borgmester Peter Sørensen er ikke helt så sikker på, at det er den rigtige løsning, men han medgiver, at den er logisk.

- Vi skal nok løse det, men jeg kan bare ikke sige, at det her lige er den rigtige løsning. Der ligger også andre løsninger på bordet, lyder det fra borgmesteren, der tilføjer:

- Løsningen skal findes sammen med Region Midtjylland og politiet, men den kommer ikke i dag eller i morgen.

Mens Martin Ravn mener, at man kunne have været mere forudseende i forhold til trafikproblemer, vurderer borgmesteren, at det ikke er tilfældet.

- Man fik 56 timer til at beslutte det her, og selvom man har tænkt langt, har man ikke kunnet forudse alt det her. Det blev besluttet og oprettet med meget kort varsel, siger Peter Sørensen.

Annonce

Daglige politiudrykninger

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter vicepolitiinspektør Stig Simonsen, at politiet er meget opmærksom på trafikudfordringerne omkring testcentret på Langmarksvej.

- Vi har patruljer deroppe meget jævnligt. Både i forbindelse med den almindelige patruljering, og når vi modtager anmeldelser om særlig meget trafik, fortæller han.

Stig Simonsen oplyser også, at politiet har meget kontakt til lederen af testcentret og Region Midtjylland, når det gælder de trafikale udfordringer - som ifølge Stig Simonsen også ses ved testcentre i andre byer.

Trafikkaos ved testcentret på Langmarksvej mandag eftermiddag. Privatfoto: Jan Mørch Rasmussen

- Vores mål er selvfølgelig at hjælpe med at få minimeret de gener, det giver, at mange mennesker skal samles deroppe og testes. Vi vil gerne - i samarbejde med testcentret - optimere trafikafviklingen, og vi har et klart ønske om at få det kaos, som nogle oplever, til at holde op, siger han.

Han peger på, at en af de udfordringer, som politiet oplever på Langmarksvej, er, at mange af de borgere, der skal testes, kommer i for god tid i forhold til deres planlagte tid.

- Og det er klart et indsatsområde at få styr på, siger Stig Simonsen.

Han afviser dog, at politiet har planer om at stille fast mandskab på Langmarksvej.

- Nej, det mener vi ikke er nødvendigt, som det ser ud nu, siger Stig Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce