Annonce
Horsens

Groft hærværk: Skaterrampe sat i brand

Et traktordæk blev kørt ind på superrampen og sat i brand. Foto: Jens Amtoft
Gedved Superrampe var udsat for brand mandag aften. Rampen er indtil videre lukket.

Gedved: Gedved Superrampe var udsat for groft hærværk mandag aften.

Ukendte gerningsmænd placerede ifølge Niels Ibsen et traktordæk midt på rampen og satte derefter ild til det.

- Brandvæsnet rykkede ud mandag aften omkring kl. 23.30. Heldigvis kan pladerne ikke brænde, men de kan blive så varme, at de smelter, fortæller Niels Ibsen.

Han er manden bag Gedved Superrampe, og det er ham, der har brugt utallige timer på at få rampen etableret.

Rampen ejes af Horsens Kommune, men det er Niels Ibsen, der står for vedligehold og reparation i forbindelse med hærværk, som der har været en del tilfælde af.

- Nu har jeg lige været forbi rampen for at se på skaderne, og jeg kan se, at det drejer sig om seks plader, der skal skiftes ud, fortæller Niels Ibsen.

Dertil kommer, at der også er blevet øvet hærværk mod flere plader i gavlene.

- Det er fibercementplader, der er blevet ødelagt. Det kan ske ved, at man sparker dem i stykker, eller at man kører en knallert imod - eller at der bliver kastet med sten, siger en ærgerlig Niels Ibsen.

Min umiddelbare reaktion er, at vi da hurtigt kan pille rampen ned igen. Det er noget, Horsens Kommune bestemmer, men det er mig, der reparerer den, hver gang der er sket noget.

Niels Ibsen, Gedved Superrampe

Kan pilles ned igen

Han vurderer umiddelbart, at det er tilstrækkeligt at udskifte pladerne, men han skal også have undersøgt, om der er skader på den underliggende konstruktion.

- Jeg tror, det kan repareres forholdsvis enkelt. Men pladerne koster et par tusinde kroner stykket, og dertil kommer de fibercementplader på gavlene, der skal skiftes, siger Niels Ibsen.

Han er meget ærgerlig over nattens hærværk.

- Min umiddelbare reaktion er, at vi da hurtigt kan pille rampen ned igen. Det er noget, Horsens Kommune bestemmer, men det er mig, der reparerer den, hver gang der er sket noget. Hvis vi piller rampen ned, så går det desværre ud over de 99 procent gode børn, der er i byen og i hele landet, siger Niels Ibsen, der ikke umiddelbart har noget bud på, hvem der har gjort det.

Rampen er lukket og spærret af med minestrimmel. Hvornår den genåbner, tør Niels Ibsen ikke komme med noget bud på.

- Nu skal vi først have en snak med kommunen, før der bliver taget stilling til, hvad der skal ske, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce