Annonce
Horsens

Groft hærværk: Skaterrampe sat i brand

Et traktordæk blev kørt ind på superrampen og sat i brand. Foto: Jens Amtoft
Gedved Superrampe var udsat for brand mandag aften. Rampen er indtil videre lukket.
Annonce

Gedved: Gedved Superrampe var udsat for groft hærværk mandag aften.

Ukendte gerningsmænd placerede ifølge Niels Ibsen et traktordæk midt på rampen og satte derefter ild til det.

- Brandvæsnet rykkede ud mandag aften omkring kl. 23.30. Heldigvis kan pladerne ikke brænde, men de kan blive så varme, at de smelter, fortæller Niels Ibsen.

Han er manden bag Gedved Superrampe, og det er ham, der har brugt utallige timer på at få rampen etableret.

Rampen ejes af Horsens Kommune, men det er Niels Ibsen, der står for vedligehold og reparation i forbindelse med hærværk, som der har været en del tilfælde af.

- Nu har jeg lige været forbi rampen for at se på skaderne, og jeg kan se, at det drejer sig om seks plader, der skal skiftes ud, fortæller Niels Ibsen.

Dertil kommer, at der også er blevet øvet hærværk mod flere plader i gavlene.

- Det er fibercementplader, der er blevet ødelagt. Det kan ske ved, at man sparker dem i stykker, eller at man kører en knallert imod - eller at der bliver kastet med sten, siger en ærgerlig Niels Ibsen.

Min umiddelbare reaktion er, at vi da hurtigt kan pille rampen ned igen. Det er noget, Horsens Kommune bestemmer, men det er mig, der reparerer den, hver gang der er sket noget.

Niels Ibsen, Gedved Superrampe

Annonce

Kan pilles ned igen

Han vurderer umiddelbart, at det er tilstrækkeligt at udskifte pladerne, men han skal også have undersøgt, om der er skader på den underliggende konstruktion.

- Jeg tror, det kan repareres forholdsvis enkelt. Men pladerne koster et par tusinde kroner stykket, og dertil kommer de fibercementplader på gavlene, der skal skiftes, siger Niels Ibsen.

Han er meget ærgerlig over nattens hærværk.

- Min umiddelbare reaktion er, at vi da hurtigt kan pille rampen ned igen. Det er noget, Horsens Kommune bestemmer, men det er mig, der reparerer den, hver gang der er sket noget. Hvis vi piller rampen ned, så går det desværre ud over de 99 procent gode børn, der er i byen og i hele landet, siger Niels Ibsen, der ikke umiddelbart har noget bud på, hvem der har gjort det.

Rampen er lukket og spærret af med minestrimmel. Hvornår den genåbner, tør Niels Ibsen ikke komme med noget bud på.

- Nu skal vi først have en snak med kommunen, før der bliver taget stilling til, hvad der skal ske, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce