Annonce
Hedensted

Grim tunnel har fået stor makeover: Se billeder af den før og nu

En tilfreds erhvervskonsulent og projektleder, Heidi Baltzer Schmidt. Hun vil nu prøve at skrabe penge ind til et projekt, der kan give unge et sted at være sammen i byrummet. Foto: Ludvig Dittmann
Den sidste store bid af projektet i gangtunnelen under jernbanen i Hedensted blev taget lørdag.
Annonce

Hedensted: Det var med en ambition om at gå fra skummel til lækker, at en arbejdsgruppe i Hedensted i begyndelsen af november gik i kast med gangtunnelen under jernbanen i Hedensted.

Lørdag var arbejdsgruppen i gang igen for at klare det sidste. Syv mennesker hængte 12 store, farverige plader med budskaber såsom "Lær at sige pyt" op i tunnelen.

I løbet af projektet er tunnelens fliser blevet renset. Gammel maling er fjernet og erstattet af ny. Der er lagt ny asfalt omkring den, og i denne uge er der kommet LED-lys op.

Annonce

Missionen fuldført

Spørger man projektets tovholder Heidi Baltzer Schmidt, erhvervskonsulent hos Hedensted Kommune, så er missionen fuldført.

Er den gået fra skummel til lækker?

- Det synes vi jo helt ærligt, at den er, når man ser billeder fra før og efter. Vi er virkelig godt tilfredse, siger projektlederen efter lørdagens arbejde.

En smule finish mangler. Blandt andet skal årstallet uden på tunnelen males sort igen, men ellers er projektet færdigt. Det er baseret på frivilligt arbejde og bidrag fra lokale virksomheder.

- Det har været supersjovt. Jeg har den vildeste respekt for borgerne, der har været med, og de lokale virksomheder, der har bidraget. Det er sejt, siger Heidi Baltzer Schmidt.


Der var desværre kommet nogle graffitiaftryk. De er blevet malet over igen, så tunnelens vægge nu står knivskarpe og helt hvide.

Heidi Baltzer Schmidt, erhvervskonsulent


Annonce

Ungeprojekt i tankerne

Nu er håbet, at tunnelen kan få lov til at stå uden at blive udsat for graffiti og blive bragt tilbage til sit gamle jeg.

Det er en ny ide at samle budskaberne fra skiltene på en plakat, som skal sælges med henblik på at samle penge ind til næste projekt. Det kunne meget vel være en skaterpark til unge. Foto: Ludvig Dittmann

Der var dog kommet en smule graffiti op i løbet af projektperioden. Den blev overmalet lørdag. Et nyt projekt skal være med til at forebygge graffiti og hærværk.

Ideen er at samle budskaber fra de skilte, der er hængt op i tunnelen, og sælge dem på en plakat.

- Pengene fra salget skal gå ubeskåret til et nyt projekt. Det kunne være et projekt, der giver unge noget fedt at give sig til. Det kunne være den her drøm om at en skaterpark eller skaterbane i byen, siger Heidi Baltzer Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Annonce