Annonce
Udland

Greta Thunberg starter i skole igen efter et års klimakamp

Odd Andersen/Ritzau Scanpix
Den 17-årige svensker meddelte mandag på Twitter, at hun er begyndt i skole igen efter hendes sabbatår.
Annonce

Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg starter i skole igen efter hendes et år lange sabbat.

Det oplyser hun selv på Twitter mandag eftermiddag.

- Mit sabbatår fra skolen er slut, og det føles så godt endelig at være tilbage i skole igen, skriver den 17-årige svensker til et billede af sig selv, hvor hun smilende holder en cykel.

Thunberg begynder sit første år af gymnasiet et par dage efter hendes jævnaldrende i Stockholm, der alle vendte tilbage efter sommerferien i sidste uge.

Årsagen til forsinkelsen er, at Thunberg netop er vendt tilbage fra Tyskland, hvor hun har hilst på forbundskansler Angela Merkel og stået i spidsen for en klimastrejke i Berlin.

Den svenske teenager har brugt det seneste år væk fra skolebænken på at gøre opmærksom på kampen mod klimaforandringer.

Hun startede sit sabbatår i august sidste år, da hun med en båd rejste over Atlanterhavet til New York for at deltage i FN's klimatopmøde.

Meningen med rejsen var at sætte fokus på, hvor meget CO2 flyrejser udleder.

På mødet i New York holdt hun en tale, der senere gik viralt over hele verden. I talen fordømte hun verdens ledere gentagne gange for ikke at gøre nok for klimaet med ordene: "Hvor vover I?"

Thunberg har det seneste år desuden mødt klimaaktivister over hele Europa og i Nord-, Central- og Sydamerika.

Hun har hilst på USA's tidligere præsident Barack Obama, fået nøglerne til den canadiske by Montreal og rejst rundt i USA i en elektrisk Tesla, som hun lånte af den tidligere actionstjerne og guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger.

Og så blev hun i 2019 også nomineret til Nobels fredspris.

Den unge svensker har ikke været fuldstændig væk fra skolen på sine rejser ud i verden. Hun har i løbet af sit sabbatår fulgt undervisning over nettet.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce