Annonce
Horsens

Green Sustainable Landscape løb med grøn pris

Horsens Inspire har netop uddelt de årlige priser i fem kategorier. Kendis-journalisten Morten Resen var med rundt, og her ses han fyre et konfetti-rør af hos Green Sustainable Landscape i Søndergade i forbindelse med, at firmaets to landskabsarkitekter, Rikke Langkjær og Hege Bjordal Havnes, løb med den grønne pris. Foto: Mads Dalegaard
Der blev ikke sparet på de positive ord, da Business Horsens for nylig var rundt og lykønske lokale butikker og virksomheder med dette års Inspire-priser. Det gjorde sig ikke mindst gældende i forhold til modtageren af den ”Grønne Inspire Pris”, som blev uddelt for første gang.
Annonce

Horsens: Business Horsens ”Grønne Inspire Pris” gik til landskabsarkitekterne Rikke Langkjær og Hege Bjordal Havnes, der sammen driver Green Sustainable Landscape på 1. sal i den gamle apotekerbygning på Søndergade 12 i Horsens.

Jurymedlem Uffe Hansen fra virksomheden Metso sagde følgende i sin motiveringstale til de to ”grønne” landskabsarkitekter:

- Green Sustainable Landscape har med høj integritet formået at blive branchekendt og respekteret for sin faglighed - specielt inden for bæredygtighed. Dette er ikke noget, som I er kommet sovende til, men et mål I har arbejdet hårdt på, siden I blev grundlagt i 2012. En faglighed som kommer til udtryk i alle projekter, som I bliver involveret i, og hvor I sætter barren og ambitionerne højt med afsæt i kundernes problemstillinger, sagde Uffe Hansen.

Annonce

Juryen var ikke i tvivl

- En bæredygtighedsdagsorden, som I er med til at definere og fastlægge, og hvor jeres fokus også er på økonomisk bæredygtighed. Juryen var ikke i tvivl om, at netop Green Sustainable Landscape skulle være den første prismodtager af Den Grønne Pris, og at I er en rollemodel for mange arkitekter på nationalt plan, sagde han videre.

- Metoden hvorpå I tilgår projekter, har blandt andet fokus på bæredygtige designprincipper, materialeforbrug, håndtering af regnvand, udnyttelse af lokale klimaforhold, øget biodiversitet, åben dialog samt optimering af økonomiske ressourcer i anlæg og drift. Jeres tegnestue arbejder med sammenstødet mellem landskab og bygning, hvor det arkitektoniske spændingsfelt opstår. I tæt dialog og samarbejde med teamets øvrige deltagere, bygherre, byggeudvalg og brugere. Vi er stolte over, at I har valgt Horsens som jeres udgangspunkt og anerkender hermed jeres store grønne arbejde. Et kæmpe tillykke med årets ”Grønne Inspire Pris”, sluttede Uffe Hansen sin tale.

Annonce

Giver blod på tanden

Der var både konfetti, en statuette, kage, blomster og champagne til de to glade og stolte prisvindere.


Vi er selvfølgelig vældig glade for prisen. Ikke så meget på egne vegne, men mere på vegne af den grønne dagsorden, som vi kæmper for, og har gjort siden 2012.

Hege Bjordal Havnes


- Vi er selvfølgelig vældig glade for prisen. Ikke så meget på egne vegne, men mere på vegne af den grønne dagsorden, som vi kæmper for, og har gjort siden 2012, siger Hege Bjordal Havnes.

- Prisen er jo netop et udtryk for, at der er kommet et helt nyt og stærkere fokus på det her område, og at vi dermed kommer tættere og tættere på at få gjort noget seriøst ved de miljø- og klimaudfordringer, vi står med lige nu. Og det giver naturligvis også blod på tanden til at fortsætte med hele tiden at sætte en grøn dagsorden inden for vores fag, lød hendes reaktion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Horsens

Nu gik det lige så godt: 26 nye smittede i Horsens Kommune

Annonce