Annonce
Erhverv

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Domea er undervejs med 22 boliger i den knap så skønne ende af Ny Havnegade, hvor industrimuseet tidligere havde en gastank og en gammel garage på den del af sin grund, der vender ud mod gaden. Nu har Domea i store træk revet garageanlægget ned. Foto: Morten Pape
Grimt garageanlæg i Ny Havnegade ryddes i disse dage, så maskiner og håndværkere kan rykke ind. Domea.dk mangler dog stadig de sidste blå stempler, før længe ventet projekt kan realiseres.

Horsens: Det bliver alligevel ikke til sommer, at beboerne kan flytte ind i 22 nye boliger i Ny Havnegade i Horsens.

Her har det almene boligselskab Domea.dk og Boligselskabet Domea Østjylland i fem år arbejdet med et projekt, der skal lukke det arkitektonisk uskønne hul i bunden af den ellers klassisk bebyggede gade.

Her havde Danmarks Industrimuseum før nogle af sine ikke bevaringsværdige bygninger, og en af dem - et lidet kønt garageanlæg - bliver i disse dage jævnet med jorden.

Annonce

Selv om vejen dermed synes banet for håndværkerne, betyder det imidlertid ikke, at Domea Østjylland kan sætte skub i nybyggeriet med det samme, oplyser senior projektleder Pernille Esmark Prahm fra Domea.dk Byggeri og Byudvikling.

Svært at spå

Håbet var, som Folkebladet før har beskrevet, indflytning i august i år. Den endelige byggetilladelse mangler imidlertid fortsat, og derfor bliver projektet forsinket.

- Byggesagsbehandlingen har været noget tid undervejs, fordi de har haft mange sager ved Horsens Kommune. Vi havde en forhåbning om, at vi kunne komme i gang tidligere, men nogle gange er det svært at spå om den slags, siger hun.

På billedet her fra marts i 2021 ses garageanlægget ud til Ny Havnegade nederst til højre. Arkivfoto: Morten Pape

Projektlederen uddyber, at en af de ting, der har taget tid, er godkendelsen af en såkaldt paragraf 8-tilladelse, der skal behandles af Horsens Kommune og Region Midtjylland.

Den skal klarlægge, hvordan bygherren skal håndtere eventuel jordforurening, og det er slet ikke utænkeligt, at Domea Østjylland kommer til at støde på den slags i Ny Havnegade, da jorden under den gamle gasværksgrund, hvor industrimuseet nu ligger, er kendt for at rumme betydelige mængder miljøskadelige efterladenskaber fra fortiden.

Annonce

Byggetid på 15-18 måneder

Pernille Esmark Prahm håber, at byggetilladelsen snart er på plads, så projektet i ”den engelske gade”, som Ny Havnegade også bliver kaldt, kan begynde. Forhåbentlig i det tidlige forår.

- Vi ved endnu ikke præcis, hvornår vi går i gang, men når det sker, vil det vare 15-18 måneder, før vi er færdige, så vi taler medio 2023, siger Pernille Esmark Prahm.

Hun forklarer, at det er punktummer i de nødvendige tilladelser, der mangler.

Der er indgået aftale med en entreprenør, der tripper for at komme i gang, og selve udseendet af de ældre- og handicapvenlige byhuse, der skal rumme 22 almene boliger, er der ikke rykket ved, lyder det fra projektlederen.

Det bliver Horsens Kommune, der skal visitere de kommende beboere, og de kommer til at bo i ejendomme, der beskrives som arkitektonisk passende i det gamle midtbykvarter.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce