Annonce
Horsens

Gratis parkering har gavnet hjemmearbejde men udfordret handlende: Nu vender kommunen tilbage til normalen

Bilister skal fra mandag igen forbi betalingsautomaterne. Arkivfoto: Morten Pape
Langtidsparkerede biler har optaget pladserne og givet udfordringer for de handlende horsensianere, men nu er det slut med fri parkering døgnet rundt. Horsens Kommune går tilbage til normalen fra før coronalukningen.
Annonce

Horsens: Det har de seneste par måneder været helt og aldeles gratis at bruge Horsens Kommunes parkeringspladser, men fra på mandag 11. maj skal man igen til lommerne, hvis man vil langtidsparkere. Her går kommunen nemlig tilbage til normalen med to timers gratis parkering.

- Da Danmark lukkede ned, og vi sendte en stor del af kommunens ansatte hjem, lukkede vi også for betalingsautomaterne i midtbyen, som vi ikke kunne servicere. Det har helt sikkert hjulpet alle de horsensianere, der pludselig skulle arbejde hjemmefra, siger Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

- Men nu da Danmark er i gang med at genåbne, og rigtig mange er på vej tilbage på arbejde, skal vi have fokus på at understøtte byens butikker og sikre, at de handlende igen kan finde to timers gratis parkering tæt på butikkerne, lyder det fra borgmesteren.

Nu da Danmark er i gang med at genåbne, og rigtig mange er på vej tilbage på arbejde, skal vi have fokus på at understøtte byens butikker og sikre, at de handlende igen kan finde to timers gratis parkering tæt på butikkerne.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune

Annonce

Udfordring med langtidsparkerede

Det har haft en mindre ulempe, at hjemmearbejdende horsensianere gratis har kunnet lade bilen stå på kommunens parkeringspladser. De handlende har til tider været udfordret i forhold til at finde en plads til bilen tæt på deres hurtige indkøb, fordi det sædvanlige flow og udskiftning af biler er udeblevet.

Efterhånden har de fleste butikker igen åbnet dørene, og der er en ny genåbningsfase på vej, hvor Bytorv Horsens og byens spisesteder måske er blandt dem, der igen kan åbne. Hvis det sker, vil det utvivlsomt betyde, at flere mennesker skal bruge parkeringspladserne.

- Det er vigtigt, at vi i denne situation gør, hvad vi kan for at hjælpe handelslivet i byen, og her spiller parkeringsmuligheder tæt på butikkerne selvfølgelig en rolle. Derfor er det vores vurdering, at nu, da mange er på vej tilbage på arbejde, er det også tid til at vende tilbage til vores normale parkeringstilbud, forklarer Peter Sørensen.

Annonce

Plus for de handlende

Hos City Horsens har de fået meldingen om parkeringspladsernes tilbagevenden til normale forhold, og det glæder citymanager Michael Kongsmark, der dog ikke havde hørt, at langtidsparkerede biler har været en udfordring.

- Det er gået under min radar, og jeg har lige været rundt at snakke med nogle butikker, hvor de også siger, det er kommet bag på dem, siger han.

- Men det her må blive et plus for den handlende kunde, og jeg kan jo kun sætte pris på, at pladserne igen frigives til de handlende. Umiddelbart kan de fleste nå at klare deres ærinder på de to timers gratis parkering, og vi går jo ikke til koncerter eller andet, så vi bliver længere tid i byen, siger Michael Kongsmark.

Ligesom før coronalukningen skal man igen trække en billet i automaten eller registrere sig via apps for at parkere på kommunens pladser.

Der vil som før coronalukningen være to timers gratis parkering, men man skal stadig trække en billet eller bruge sin parkerings-app. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce