Annonce
Østjylland

Gratis seværdigheder og gratis bus og letbane: Eftertragtet kort trækker turister til Aarhus

Turister i Aarhus kan med fordel købe en Aarhuscard - og det er der flere og flere der gør. Foto: Axel Schütt
Visit Aarhus lancerede i 2017 et Aarhuscard, der giver en lang række fordele for køberne. Kortet er målrettet turister, og en stor stigning i brugere peger i retning af, at turisterne har taget godt imod konceptet.

AARHUS: Hamburg Card, Stockholm Pass, Wien City Card og Paris Visite kort. De fleste kender kortkonceptet fra storbyferier rundt i Europa og resten af verden, hvor man betaler et beløb for et kort, der dernæst giver ubegrænset adgang til kollektiv trafik og større og mindre rabatter på diverse seværdigheder og attraktioner.

I 2017 koblede Aarhus sig også på ideen, da Visit Aarhus lancerede et Aarhuscard. Den idé benytter flere og flere turister sig af ifølge Visit Aarhus.

I forhold til det første år, hvor kortet var i handlen, steg antallet af brugere i 2018 med 26 procent, og de foreløbige tal for 2019 viser, at der i forhold til 2018 har været en stigning på yderligere 11 procent. Da de endelige tal for 2019 naturligvis først kan tælles op, når året er omme, kan stigningen i 2019 ovenikøbet vise sig at blive højere end de 11 procent.

- Vi er både glade for og stolte over, at turisterne har taget så godt imod vores Aarhuscard, fortæller direktør i Visit Aarhus Pia Lange Christensen.

Annonce

Et Aarhuscard inkluderer

  • Gratis adgang til mere end 25 museer, attraktioner og aktiviteter i Aarhus og omegn.
  • Gratis bustransport i Aarhus og hele Region Midtjylland inkl. x-busser, natbusser, Lemvigbanen og lufthavnsbusser til Tirstrup og Billund.
  • Gratis adgang til byens svømmehaller og skøjtebane.
  • Rabat i udvalgte butikker.
  • En guide med information om alle de inkluderede oplevelser og rabatsteder.
  • Gratis parkering i Navtias.

Nemt og bekvemt

Formålet med Visit Aarhus' Aarhuscard var fra begyndelsen at give turisterne et samlet og en nem løsning i forbindelse med deres besøg i Aarhus og Østjylland. Så når først Aarhuscard'et er erhvervet, giver det køberen adgang til blandt andet ubegrænset kørsel med letbane og bus i Aarhus og Region Midtjylland, gratis adgang til mere end 25 museer, attraktioner og aktiviteter i Aarhus og omegn og gratis parkering i Navitas.

- Det er nemt og bekvemt, og turisterne undgår en del spildtid. Og så kan de samtidig spare penge, hvis de ser og oplever meget under opholdet i Aarhus, siger Visit Aarhus-direktøren.

Fremover er det planen, at kortet skal give adgang til endnu flere attraktioner og seværdigheder.

- Vi vil gerne udvide med endnu flere steder i Østjylland til glæde for turisterne, forklarer Pia Lange Christensen.

Aarhus tiltrækker turister fra store dele af verden, og i 2019 er Aarhuscard'et blevet solgt til 63 forskellige nationaliteter. Flest fra Tyskland, næstflest fra England. Der er også danskere blandt køberne, men naturligt nok kun ganske få fra Aarhus og Østjylland.

Flere krydstogtskibe i 2020

Søndag 15. september fortalte vi, at sightseeing-busserne i Aarhus har haft et fint tag i kunderne. Ifølge Jess Abildskou, adm. direktør i Abildskou A/S, der står for trafikken i City Sightseeing Aarhus, havde 'Hop On - Hop Off'-konceptet i Aarhus pænt med kunder trods en nedgang i antallet af krydstogtgæster i Aarhus i 2019.

Ifølge Visit Aarhus-direktøren faldt antallet af krydstogtskibe, der anløb Aarhus Havn, fra 41 i 2018 til 32 i 2019.

Ifølge bus-direktøren var en af årsagerne til, at passagererne holdt fast i sightseeing-busserne, at flere benytter Aarhuscard'et, hvilket de nye tal bekræfter.

Ifølge Pia Lange Christensen er der allerede nu aftaler om 43 krydstogtanløb næste år. Dermed er der formentlig også udsigt til et godt 2020 for City Sightseeing Aarhus-busserne.

Med et Aarhuscard kan du blandt andet komme en tur op i Aros' regnbue. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce