Annonce
Odder

Gratis: Landmænd får tilbud om gratis øko-tjek

Der bliver stadig lagt flere og flere økologiske varer i indkøbskurvene. Nu får konventionelle landbrug i Odder tilbudt et gratis omlægningstjek. Foto: Søren Gylling
Kommunen samarbejder med Økologisk Landsforening, som vil sende rådgivere ud til alle, der vil have besøg.

Odder: Få en grundig undersøgelse af, om dit landbrug kan lægges om til økologisk produktion. Det tilbud sender kommunen ud til alle landmænd, og tilbuddet koster ikke noget.

Det gratis omlægningstjek bliver tilbudt i et samarbejde med Økologisk Landsforening og er en del af Klimakommune Plus-projektet, oplyser Odder Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen blev i 2020 optaget som Jyllands første Klimakommune Plus, som er et initiativ under Danmarks Naturfredningsforening. Øget økologisk produktion er én af flere indsatser under Klimakommune Plus.

Og det er for at styrke omlægningen til økologisk landbrug, de økologiske omlægningstjek bliver sendt ud til landmænd, der ikke allerede er økologiske.

Annonce

Øko-varer hitter

-Interessen for økologiske produkter vokser, og for mange landmænd kan det måske have en interesse at få undersøgt mulighederne for at omlægge sin bedrift til økologi. Det vil vi gerne støtte op om i Odder Kommune, siger Ole Lyngby Pedersen, der er formand for miljø, teknik- og klimaudvalget.

Over 12 procent af danskernes fødevarekøb er økologiske, og mange vil gerne købe danske varer.

Det er Økologisk Landsforening, der foretager omlægningstjekkene, der er betalt af Fonden for Økologisk Jordbrug. Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningspotentiale i en økologisk version.

Det er både landbrug, skove og gartnerier, der får tilbuddet i deres e-boks. Desuden vil Økologisk Landsforening ringe til de største landbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det bliver ikke på onsdag: Posthuset har sat dato på genåbning

Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce