Annonce
Østjylland

Gratis koncerter: Skal Aarhus Jazz Orchestra spille til din vejfest?

Aarhus Jazz Orchestra udbyder tre gratis koncerter til naboer, foreninger, en virksomhed eller andre, der gerne vil være med til at styrke lokale fællesskaber. Foto: Axel Schütt
Århusianerne kan ansøge om at få bigbandet ud til intimkoncerter i september. Eneste kriterie for at søge er, at fællesskabet skal være i centrum.
Annonce

AARHUS: Turneen planlagt og sat i kalenderen, men så kom coronakrisen, og Aarhus Jazz Orchestra måtte trække stikket til den række af koncerter, der i uge 38 skulle bringe dem rundt i hele landet med den amerikanske stjernesolist Randy Brecker.

Koncerterne er som så mange andre blevet udskudt til 2021. I stedet udbyder orkestret nu tre koncerter i september, som primært er henvendt til dem, der normalt ikke har mulighed for at få besøg af et helt bigband.

Man kan derfor byde ind på en koncert, hvis man for eksempel er en landsby, eller et gård- eller vejlaug, som gerne vil styrke fællesskabet og mødes om en unik musikoplevelse. Det kan også være en almennyttig forening, som gerne vil lave et velgørende arrangement eller en virksomhed, der gerne vil byde naboer, medarbejdere og familier indenfor til mad og musik. Der er frit slag, så længe tanken om at styrke fællesskabet er i centrum.

- Musik skaber fælles oplevelser, og dem har vi brug for efter de sidste måneders ufrivillig adskillelse. Det vil Aarhus Jazz Orchestra gerne være med til at skabe mulighed for ved at udbyde tre gratis koncerter. Vi håber, at lokale fællesskaber har lyst til at lægge lokaler til og være værter, lyder det fra orkesterchef Dorthe Andersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Guld fra arkivet

Koncerterne med overskriften "Guld fra arkivet" varer en time og skal afholdes 16., 17. og 18. september i år.

For at komme i betragtning til en af koncerterne, skriver man en mail til info@ajazz.dk senest 5. juli og fortælle, hvorfor man skal have koncerten, hvor den skal afholdes, og hvem, man tænker, skal have glæde af den. Koncerterne udbydes som udgangspunkt i en radius af 80 kilometer fra Aarhus.


Musik skaber fælles oplevelser, og dem har vi brug for efter de sidste måneders ufrivillig adskillelse

Dorthe Andersen, orkesterchef i Aarhus Jazz Orchestra


Som arrangør står man selv for markedsføring af koncerten, lokale med plads til et bigband (6 x 8 meter). Man skal også overholde myndighedernes retningslinjer vedrørende covid-19.
Mere information kan findes på www.aarhusjazzorchestra.dk under “Nyheder”.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce