Annonce
HH Elite

Gratis kamp i vestjysk heksekedel: Jan Leslie har især øje på én ting, som kan give HH Elite muligheden for at kopiere topresultat fra forrige møde

Kristin Thorleifsdóttir var blandt holdets bedste og score fem gange, da HH Elite slog Team Esbjerg i slutspilsdebuten for en måned side. Her var især overtalsspillet medvirkende til hele 17 HH-scoringer i anden halvleg. Arkivfoto: Ole Nielsen.
HH Elite meldte sin ankomst i kvindeligaens slutspil på fornemmeste vis, da holdet for en måned siden fik uafgjort på hjemmebane mod Team Esbjerg. Nu gælder det returkampen, hvor meget skal lykkes, hvis holdet skal opnå samme succes mod guldfavoritterne.

Horsens: BGI Akademiets håndboldhal eksploderede, og det uafgjorte resultat blev næsten fejret som en sejr, da HH Elite for en måned siden overraskede håndboldfagfolk, Team Esbjerg og vel også sig selv med et 27-27-resultat i slutspilsdebuten.

Vi går all in, for det vil være en stor forløsning, hvis vi kan få en sejr med fra de her seks opgør, som jo et eller andet sted var bonuskampe.

Jan Leslie, cheftræner for HH Elite

Siden kunne der næppe have været større forskel i resultaterne, end den de to hold har tegnet sig for, og mens Horsens-mandskabet med tre nederlag i streg er kommet ned på jorden igen, har vindermaskinen fra det vestjyske gjort kort proces: Tre sejre. Plus 18 i målscore.

Så kender man guldfavoritterne igen.

Annonce

Med det omvendte opgør for døren, er der således ikke meget, der taler for endnu en overraskelse. Det er man fuldt bevidste omkring i HH Elite, som fuldførte sæsonens målsætning alene ved at kvalificere sig til det fine selskab.

- Problemet var måske næsten, at vi fik det uafgjorte resultat efter at have tabt med 13 og 11 mål til Esbjerg i grundspillet. Så kom forventningerne ligesom op, siger cheftræner Jan Leslie, der erkender, at spillerne endnu har til gode at levere over en hel kamp i slutspillet.

- Vi er jo med på yderste mandat, og det synes jeg godt, man har kunnet se.

Defensivt udgangspunkt og overtalsspil

I den store HH-præstation i slutspillets første runde, var holdet nede med seks mål ved pausen, 10-16, inden en storslået anden halvleg bragte slutspilsdebutanterne tilbage.

Hvad var formularen, da I lavede 17 mål i anden halvleg i første kamp?

- Det var, at vi prøvede at stå mere defensivt som udgangspunkt - og lade dem arbejde sig frem til åbningerne. Vores syv mod seks-spil sad også rigtig godt i den kamp.

- Rummene udnyttede vi til at vinde dueller. Og så fik vi sat en god stime sammen fra stillingen 16-22 til 26-26. Det er en lang stime mod så godt et hold, siger Jan Leslie.

Med HH-trænerens ord har Team Esbjerg maltrakteret Herning-Ikast Håndbold og Silkeborg-Voel KFUM i holdets kampe siden sidst, og med udebanen in mente, er han og spillerne klar over, at vejen til point er lang.

- Vi går all in, for det vil være en stor forløsning, hvis vi kan få en sejr med fra de her seks opgør, som jo et eller andet sted var bonuskampe, siger Jan Leslie.

Han hæfter sig ved én ting i esbjerggensernes spil, som kan åbne en mulighed, hvis ellers HH Elites kender sin besøgstid onsdag.

- De har skiftet en del ud og blandt andet sparet Reistad mere. Det har betydet, at Herning og Silkeborg har kunnet komme tilbage i kampene - men jeg tror, det er en kalkuleret risiko, de løber, siger cheftræneren.

Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Annonce