Annonce
Odder

Gratis-billetter til Tunø giver problemer

Det er sommer, og i juli kan man komme gratis med færgen til Tunø. Desværre har det betydet, at nogle dobbeltbooker. Foto: Carina Mayner
Nogle booker for mange billetter og glemmer at afbestille. Derfor sender færgen nu huske-mail til alle.

Tunø: Efter en uges sejlads med gratis-billetter til og fra Tunø, viser der sig nu et billede af, hvordan resten af juli kommer til forløbe.

Det fortæller overfartsleder Bjarne Mølgaard, der har noteret sig, at en del morgenafgange fra Hou er fuldt booket resten af måneden. Det samme gælder ret mange afgange fra Tunø om aftenen.

- På mange måder er ideen med gratis billetter til Tunø i juli en succes, fordi mange åbenbart ønsker at besøge øen. Det er godt for de erhvervsdrivende på Tunø, siger overfartslederen, der trods den store interesse for at besøge Tunø kvit og frit også flere gange har måtte lægge fra kaj i Hou uden en fyldt færge.

Annonce

Det skyldes, at nogle passagerer med billet til Tunø ganske enkelt ikke bruger den - måske fordi de også har booket til andre dage, eller fordi de helt har droppet deres besøg. Hvor mange pladser, der er tale om, ved Bjarne Mølgaard ikke, men tendensen er påfaldende.

Tomme pladser

- Ved mange afgange står der faktisk folk på kajen og spørger, om de så må komme med, når færgen nu ikke er fyldt op. Til det må jeg sige, at vi er meget påpasselige, og at vi kun tager gæster uden billet med, hvis de har booket en hjemtur. Vi kan jo ikke have, at en familie strander på øen om aftenen, fordi de ikke kan komme hjem, siger han.


Vi kan kun appellere til folk om at afbestille deres billet, hvis de alligevel ikke skal med færgen. Ellers kommer vi til at sejle med enkelte tomme pladser i hele juli.

Bjarne Mølgaard, overfartsleder Tunø Færgen


For at komme uskikken med overbokning til livs sender Tunø Færgen fremover en mail til alle passagerer 48 timer før, de har meldt deres ankomst til færgen. Heri henstiller man til alle, at de skal afbestille, hvis de alligevel ikke skal med færgen. Også selv om billetten altså er gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce