Annonce
Horsens

Granbar bygger om: De vil løfte tapas til et helt nyt niveau

Der graves på Søndergade, og Granbar har nu benyttet lejligheden til også at renovere. Derfor er den lille bar på Søndergade 15 lukket. - Men vi åbner igen med et helt nyt koncept, lover medejer Claus Hald. Foto: Anne Birch Bech-Larsen

Den lille café på Søndergade benytter lejligheden, mens gågaden alligevel er gravet op til at bygge om og nyindrette baren, som også ændrer koncept.

Horsens: Siden årsskiftet har døren til Granbar på Søndergade i Horsens været lukket. Alt inventar er revet ud, og kaffe- og tapashungrende horsensianere har måttet finde andre steder at gå hen.

Men stedet åbner igen, lover medejer af Granbar Claus Hald.

- Vi genåbner med et helt nyt lokale, en ny terrasse, et nyt menukort og et helt nyt koncept, fortæller Claus Hald.

Han er ikke meget for at løfte sløret for detaljerne i det nye koncept, men vil gerne fortælle, at tidspunktet for renoveringen er valgt med omhu.

- Det er en oplagt mulighed for os at lukke for renovering, når der alligevel bliver gravet alle vegne rundt om os, siger Claus Hald.

Tankerne om renovering har fyldt hos Gran-folkene i et stykke tid.

- Vi skal jo udvikle os for at følge med. Vi har længe drømt om mere køkkenplads, så der er muligt for os at løfte f.eks vores tapas til et helt nyt niveau. Tapas ud af huset fylder en hel del for os i dag, og det vil vi gerne have mulighed for og plads til at bygge videre på, forklarer Claus Hald.

Annonce

Fremover skal vores gæster sidde i baren. Bordene ryger for at give kokkene mere legeplads i køkkenet. Vi får et køkken, der kommer til at gå hele vejen ned gennem lokalet, hvor gæsterne kommer til at være i tæt dialog med personalet. Det stiller krav til personalet - men det er vi klar til, og vi glæder os.

Claus Hald, medejer GranBar

Gran-familien

Claus Hald, Rasmus Sandholm og Eoin Magill gik i 2010 sammen og stiftede Café Gran i Grønnegade.

I 2012 fulgte Granbar i Søndergade, og i 2015 etablerede de Møhr Steakhouse i Thonbogade.

I 2017 startede de food-truck konceptet Dining on wheels. Samme år sluttede Bryan Francisco sig til ejerkredsen.

Fokus på øl

Når Granbar genåbner, skal stedets gæster finde nye vaner.

- Fremover skal vores gæster sidde i baren. Bordene ryger for at give kokkene mere legeplads i køkkenet. Vi får et køkken, der kommer til at gå hele vejen ned gennem lokalet, hvor gæsterne kommer til at være i tæt dialog med personalet. Det stiller krav til personalet. Det er vi klar til, og vi glæder os, fortæller Claus Hald, der også varsler nye åbningstider og et kraftigt øget fokus på samspillet mellem øl og mad i den nye udgave af Granbar.

- Det kommer til at sætte sit præg på stedet, at jeg for nylig har taget en uddannelse som øl-sommelier. Og så skal samarbejdet mellem Bryan (Francisco, kok og medejer af Granbar, red.) og jeg også mere ind over menukortet, lover Claus Hald, der også erkender, at det nye fokus kommer til at gå lidt ud over Granbars ry som et godt kaffested.

- Fremover bliver der mere fokus på maden og på bar-delen. Kaffen træder lidt i baggrunden, siger han.

Kæmpe sejl på vej

Også uden for Granbars lille lokale vil der ske ændringer. En ny terrasse bliver sat op på Søndergade - lidt smallere end i dag, men til gengæld lidt længere -, og Granbar har af kommunen fået lov til at skærme terrassens gæster med et kæmpe sejl.

- Det kommer til at skærme for sol og vind, og det kan drejes. Det er noget, vi har set i udlandet, og vi tror, det bliver rigtig godt også på gågaden i Horsens, siger Claus Hald.

Om det bliver om to eller tre måneder, Granbar igen slår dørene op, er uvist. Det vigtigste er, at åbningen kommer til at ske samtidig med, at den nye gågade også er klar.

- Vi åbner igen, når gågaden er klar. Og når vi er klar. Vi går ikke på kompromis med tiden. Det kommer formentlig til at ske i løbet af foråret, nærmere kan jeg ikke komme det endnu, siger Claus Hald.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

OK-tank udvider med endnu en vaskehal

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce