Annonce
Ikast-Brande

Grøntbindere har travlt i kælderen

Grøntbinderne i sving i et værksted under Østervang i Klovborg. Forrest er det fra venstre Kirsten Jensen og Sonny Kristensen, og med er også Hanne Gjerlevsen, Anna Pedersen og Alice Skærlund. Foto: Peter Hald

Østervangs Venner fremstiller dekorationer. Overskuddet går til beboer-aktiviteter.

Annonce

Klovborg: En flok fingernemme kvinder knokler i disse dage i kælderen under plejecentret Østervang i Klovborg.

Sagen er, at støtteforeningen Østervangs Venner er ved at gøre klar til det store årlige julemarked på Østervang, og det betyder, at de frivillige "grøntbindere" nu er i fuld sving med at binde kranse, kirkegårdspynt, juledekorationer og meget andet til markedet, der finder sted på Østervang lørdag 24. november fra klokken 10 til 12.30.

Allerede nu er der dekorationerne klar til salg fra en lille bod, der står ved Østervang.

Julemarkedet er en tradition, der strækker sig mange år tilbage i tiden, og grøntbinderne" er yderst erfarne. Flere af dem har haft kurser i blomsterbinding i årevis, og de er både rutinerede og opfindsomme:

- I år har vi nogle jule-dekorationer, hvor vi bruger LED-lys, fortæller Kirsten Jensen, der er tovholder for "binderne".

Østervangs Venner er en meget aktiv støtteforening, der arrangerer mange begivenheder. For nylig havde beboerne på centret således besøg af det kendte musikalske ægtepar Søren og Kisser, og det var en begivenhed, der også trak folk til udefra.

- Der var 75 personer til arrangementet med Søren og Kisser, fortæller Ella Liboriussen, der er sekretær for Østervangs Venner.

Moderne redskaber bruges i fremstillingen af dekorationerne til Østervangs julemarked. Foto: Peter Hald
Grøntbinderne fra Østervang bruger også LED-lys i deres dekorationer. Her viser Kirsten Jensen et par julederationer med lys i. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce