Annonce
Horsens

Grønt lys fra byrådet: Nu kan der bygges familieboliger i Brahesbakke

Brahesbakke med i alt 142 boliger bliver en blanding af ejerboliger og lejeboliger. Boligforeningen Domea fik mandag aften grønt lys af byrådet til at bygge 40 familieboliger i udstykningen. Visualisering: Skala Arkitekter

Lokalplanen for Brahesbakke blev vedtaget mandag aften, og på samme møde fik boligforeningen Domea byrådets velsignelse til at bygge 40 almene familieboliger i Bygholm Bakker-udstykningen.

Horsens: To fluer med ét smæk: På byrådsmødet mandag aften vedtog politikerne først lokalplanen for Brahesbakke, og få minutter senere fik boligforeningen Domea så grønt lys til at bygge 40 boliger i den selv samme udstykning i området mellem Silkeborgvej og Bygholm Sø.

Udstykningen i det sydøstlige hjørne af Bygholm Bakker omfatter i alt 142 boliger. Ud over Domeas almene boliger bygger Pædagogernes Pension private lejligheder, og Danhaus opfører private ejerboliger.

Domeas del af udstykningen er et etagebyggeri fordelt på syv bygninger i to og fire etager med fire og otte boliger i hver bygning. Der er både tre- og fireværelses boliger, og den gennemsnitlige husleje er sat til 8100 kr. pr. måned plus udgifter til vand og varme.

Der er med en tilflytning på 1000 borgere om året, måske endda mere, en stor efterspørgsel på boliger, og vi skal udnytte den jord, vi har, bedst muligt.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Jord skal udnyttes bedst muligt

Som tidligere omtalt i Folkebladet har en række beboere i nabo-udstykningerne Billeshave og Munksbakke i høringsfasen protesteret over, at politikerne tillader, at der punktvist bygges i fire etager, selvom der i helhedsplanen for Bygholm Bakker fra 2012 står, at der kun må bygges i tre etager.

Martin Ravn anerkendte i byrådssalen, at naboerne har købt deres grunde med den forudsætning, at der kun måtte bygges i tre etager.

- Når vi alligevel har imødekommet ønsket fra investoren, handler det om den udvikling, der er sket i Horsens, siden helhedsplanen blev vedtaget i 2012. Der er med en tilflytning på 1000 borgere om året, måske endda mere, en stor efterspørgsel på boliger, og vi skal udnytte den jord, vi har, bedst muligt, sagde han.

Siden lokalplanforslaget blev præsenteret første gang, er bygningerne i fire etager flyttet længere ind i bebyggelsen for at mindske generne for naboerne, fortalte udvalgsformanden.

Ja og nej fra Enhedslisten

Esben Hedeager (K) sagde hverken ja eller nej, da sagen tidligere på måneden blev behandlet i plan- og miljøudvalget. I byrådet mandag aften sagde han ja, men han kritiserede samtidig forløbet:

- Jeg havde brug for at undersøge sagen nærmere. Med de ændringer, der er sket, kan jeg godt sige ja, men jeg vil opfordre til, at vi fremadrettet lader det fremgå tydeligere af sagsfremstillingen, hvad det egentlig er, vi siger ja til, sagde han.

Enhedslistens Lisbeth Torfing stemte imod lokalplanen, fordi gennemførelsen af den forudsætter en dispensation fra skovbyggelinjen, men hun stemte senere ja til Domeas byggeri.

- Nu er lokalplanen jo vedtaget, og vi kan ikke have noget imod, at der bliver bygget almene boliger, sagde hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce