Annonce
Horsens

Grønt lys fra byrådet: Nu kan der bygges familieboliger i Brahesbakke

Brahesbakke med i alt 142 boliger bliver en blanding af ejerboliger og lejeboliger. Boligforeningen Domea fik mandag aften grønt lys af byrådet til at bygge 40 familieboliger i udstykningen. Visualisering: Skala Arkitekter

Lokalplanen for Brahesbakke blev vedtaget mandag aften, og på samme møde fik boligforeningen Domea byrådets velsignelse til at bygge 40 almene familieboliger i Bygholm Bakker-udstykningen.

Annonce

Horsens: To fluer med ét smæk: På byrådsmødet mandag aften vedtog politikerne først lokalplanen for Brahesbakke, og få minutter senere fik boligforeningen Domea så grønt lys til at bygge 40 boliger i den selv samme udstykning i området mellem Silkeborgvej og Bygholm Sø.

Udstykningen i det sydøstlige hjørne af Bygholm Bakker omfatter i alt 142 boliger. Ud over Domeas almene boliger bygger Pædagogernes Pension private lejligheder, og Danhaus opfører private ejerboliger.

Domeas del af udstykningen er et etagebyggeri fordelt på syv bygninger i to og fire etager med fire og otte boliger i hver bygning. Der er både tre- og fireværelses boliger, og den gennemsnitlige husleje er sat til 8100 kr. pr. måned plus udgifter til vand og varme.

Der er med en tilflytning på 1000 borgere om året, måske endda mere, en stor efterspørgsel på boliger, og vi skal udnytte den jord, vi har, bedst muligt.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget
Annonce

Jord skal udnyttes bedst muligt

Som tidligere omtalt i Folkebladet har en række beboere i nabo-udstykningerne Billeshave og Munksbakke i høringsfasen protesteret over, at politikerne tillader, at der punktvist bygges i fire etager, selvom der i helhedsplanen for Bygholm Bakker fra 2012 står, at der kun må bygges i tre etager.

Martin Ravn anerkendte i byrådssalen, at naboerne har købt deres grunde med den forudsætning, at der kun måtte bygges i tre etager.

- Når vi alligevel har imødekommet ønsket fra investoren, handler det om den udvikling, der er sket i Horsens, siden helhedsplanen blev vedtaget i 2012. Der er med en tilflytning på 1000 borgere om året, måske endda mere, en stor efterspørgsel på boliger, og vi skal udnytte den jord, vi har, bedst muligt, sagde han.

Siden lokalplanforslaget blev præsenteret første gang, er bygningerne i fire etager flyttet længere ind i bebyggelsen for at mindske generne for naboerne, fortalte udvalgsformanden.

Annonce

Ja og nej fra Enhedslisten

Esben Hedeager (K) sagde hverken ja eller nej, da sagen tidligere på måneden blev behandlet i plan- og miljøudvalget. I byrådet mandag aften sagde han ja, men han kritiserede samtidig forløbet:

- Jeg havde brug for at undersøge sagen nærmere. Med de ændringer, der er sket, kan jeg godt sige ja, men jeg vil opfordre til, at vi fremadrettet lader det fremgå tydeligere af sagsfremstillingen, hvad det egentlig er, vi siger ja til, sagde han.

Enhedslistens Lisbeth Torfing stemte imod lokalplanen, fordi gennemførelsen af den forudsætter en dispensation fra skovbyggelinjen, men hun stemte senere ja til Domeas byggeri.

- Nu er lokalplanen jo vedtaget, og vi kan ikke have noget imod, at der bliver bygget almene boliger, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce