Annonce
Ikast-Brande

Grønt lys for nye byggegrunde på Kildebakken

Nye byggegrunde er på vej til Nørre Snede. På Kildebakken er der næsten udsolgt, men nu sætter kommunen gang i projektering af nye grunde. Arkivfoto
Kommunen tager nu hul på projektering af nye grunde på Kildebakken i Nørre Snede.
Annonce

Nr. Snede: Nu er der ikke længere tvivl om, at Nørre Snede snart får nye byggegrunde. Kommunens økonomi- og planudvalg har netop sagt ja til at sætte gang i projekteringen af flere byggegrunde på Kildebakken.

Før spaden kan sættes i jorden, skal der dog gennemføres en række undersøgelser. En af udfordringerne er, at der ligger en fredet gravhøj nord for området, og omkring den slags gravhøje skal der være en såkaldt beskyttelseszone.

Kommunen skal tjekke, præcis hvor stor denne beskyttelseszone skal være, for det vil naturligvis få indflydelse på, hvor mange byggegrunde, man kan etablere.

De nye grunde skal ligge i det blå område. Arealet ligger nord for Skovdalen og vest for Skovbakken. Det grå skraverede område angiver den omtrentlige størrelse på en beskyttelseszone omkring en gravhøj. Illustration: Ikast-Brande Kommune

Borgmester Ib Lauritsen (V) håber, at man kan komme i gang med byggemodningen til foråret. Da undersøgelserne ikke er klar endnu, kan han af gode grunde ikke sætte et præcist tal på antallet af byggegrunde, men hans umiddelbare gæt er, at der kan blive tale om mellem 12 og 15 grunde.

Annonce

Borgmester: Attraktivt område

Ib Lauritsen er overbevist om, at de nye byggegrunde nok skal blive afsat.

- Det er faktisk et voldsomt attraktivt område på en dejlig sydvendt skråning. Jeg har selv lige været derude, og jeg må sige, at Kildebakken har nogle muligheder. Der er bygget fine huse, terrænet er kuperet, og det ligger ret tæt på Rørbæk Sø og hjertestierne. De nye byggegrunde kan være med til at sætte gang i en positiv spiral i Nørre Snede, siger Ib Lauritsen.

Han forventer, at Kildebakken kan være med til at tiltrække tilflyttere også fra det østlige Jylland, hvor grundpriserne efterhånden er blevet ret høje.De nye byggegrunde kan være med til at sætte gang i en positiv spiral i Nørre Snede.

Ib Lauritsen (V), borgmester


Således koster en byggegrund i Lund ved Horsens omkring en million kroner, mens grundene på Kildebakken er væsentligt billigere. I skrivende stund er der kun én ledig byggegrund tilbage på den nuværende Kildebakken-udstykning, og denne grund koster 300.000 kroner for 993 kvadratmeter.

Om de nye Kildebakke-grunde kan holdes så lavt nede i pris, tvivler Ib Lauritsen dog på.

- Typisk vil en byggegrund i dag koste i nærheden af en halv million kroner. Det er svært at komme længere ned, da det jo koster en del at byggemodne grunde og lave vejtilslutning, siger Ib Lauritsen.

I første omgang sker der det, at kommunen har afsat 500.000 kroner til projekteringen og planlægningen. En af de første opgaver bliver at få set nærmere på den gamle lokalplan for området. Denne lokalplan har cirka 40 år på bagen, så den skal "støves af", eller også skal der laves en ny, siger borgmesteren.

- Nu skal vi have tingene speedet op, pudset af og gjort klar til at lave en byggemodning, understreger Ib Lauritsen.

Annonce

Sælger jord ved Bavnehøj

Ud over nye byggegrunde på Kildebakken har økonomi- og planudvalget også åbnet for salg et et område på 17.000 kvadratmeter på Rørbækvej 11b tæt på Bavnehøj. Her har en privat udvikler vist interesse for at købe arealet, og investoren er kommet med et forslag om et bæredygtigt boligbyggeri på op til 10 boliger.

"Udviklerens ide er, med fokus på et bæredygtigt byggeri, at bygge i samspil med naturen i området. Man ønsker, at erhverve ca. 17.000 m², hvoraf ca. 4.000 m² byggemodnes til ca. 10 boligenheder", fremgår det af dagsordenen.

Reglerne siger dog, at grunden skal sælges i offentligt udbud. Det betyder, at arealet skal sælges til den højestbydende, så det er ikke afgjort, hvilken type boliger, der kan opføres. Det kommer an på, hvem der i sidste ende køber grunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce