Annonce
Skanderborg

Grønnedalsparken går mod nye tider

To polske håndværkere river gamle vinduer ud af lejlighederne.
Skanderborg - Betonblokkene i Grønnedalsparken forandrer sig langsomt til et mustensbeklædt, morderne lejlighedskompleks. 81 håndværkere arbejder hver dag på Skanderborgs største byggeplads, som til sammenligning med det store rådhusbyggeri på Fælleden har et budget på 427 mio. kr., mens Fælleden "kun" løber op i 300 mio. kr. Processen i Grønnedalsparken skrider hen over blokkene, hvor de øverste næsten fremstår færdige, mens de nederste stadig afventer at få rykket indmad ud.

Langt de fleste lejligheder (310 stk. ) renoveres, mens beboerne stadig bor i lejlighederne. Her laves nye badeværelser, genvindingsanlæg, altaner og der skiftes vinduer, døre og renoveres opgange.

- Det er klart de beboere, der har de største gener i de omkring 10 uger en renovering af en lejlighed varer, siger Erling Weber Jensen.

I renoveringsperioden får beboerne tildelt et mobilt badeværelse i vogne på parkeringspladsen, som de kan benytte.

- Det går faktisk fint med det. Vi har også beboere, der er sårbare overfor alle forstyrrelserne her, men der har vi heldigvis et virkeligt godt samarbejde med lokalpsykiatrien, som har et kontor her på Christen Kolds Vej, siger Erling Weber Jensen.
Kontrasten mellem det nye moderne byggeri og det nedslidte gamle er tydelig.

Puslespil med mennesker

Beboerne i 76 lejligheder er dog helt forvist fra deres bolig i en længere periode. De bor nemlig i den blok, hvor 103 lejligheder fuldstændig laves om til 76 større såkaldte tilgængelighedslejligheder. Her udskiftes storts set alt fra køkkener, gulve, badeværelser, nogle bærende vægge og trappeopgange, hvor der installeres elevatorer, mens mange af beboerne bor i opstillede pavilloner.

- Vi har bedt alle ønske, om de ville bo i den samme lejlighed eller, om de hellere ville flytte til en anden - enten større eller mindre - lejlighed. Det har været et kæmpe puslespil, men faktisk har alle fået deres førstevalg opfyldt, siger Erling Weber Jensen.

Renoveringen foregår i to etaper, og går det efter planen, er Christen Kolds Vej helt færdig 1. marts 2016, hvor arbejdet på Grundtvigs Vej så sætter i gang.

I midten af 2017 skulle Grønnedalsparken gerne stå som en nyt og attraktivt kvarter i Skanderborg.
Alle lejligheder får nye altaner, der ved hjælp af skydebare glasruder enten kan være helt åbne eller helt lukkede.
Byggeleder Ole Høi Sørensen (t.v.) og direktør i Skanderborg Andelsboligforening er godt tilfredse med byggeriet.
Som noget nyt laves 76 såkaldte tilgængelighedslejligheder med elevatorer i opgangene og kørestolsvenlig indretning.
Det gamle betonbyggeri i Grønnedalsparken har længe trængt til en makeover.
Nogenlunde sådan kommer de færdige facader til at fremstå. Fremover kan man kun komme ind i opgangene med nøglekort.
For at lave plads til elevatorskakte og større lejligheder nedlægges 27 lejligheder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce