Annonce
Skanderborg

Grønne fingre giver glæde og bedre indlæring

Der er godt gang i de mobile haver på Morten Børup-skolen. PR-foto

På Morten Børup-skolen har de haft gode erfaringer med mobile haver i skolegården.

SKANDERBORG: På Morten Børup-skolen er der grønne fingre blandt eleverne i skolens fire andenklasser. De planter og høster nemlig afgrøder i deres mobile skolehaver, som er stillet op i skolegården. Og det er godt for både humøret og indlæringen, fortæller Marianne Buskov Friis, der er lærer og tovholder på en af haverne.

- Det er så dejligt, at vi på skolen er på vej mod et fælles "ude-sprog". Eleverne har både forberedelse og evaluering i forbindelse med arbejdet i deres haver, og her oplever jeg elever, som både laver flotte tegninger og skriver tekster, hvor de pludselig bruger ord som; plante, så og satte. Som natur/teknologi lærer er denne skrivelyst helt utrolig at opleve. Det er så inspirerende og motiverende, både for eleverne og for os voksne, der deltager i projektet, siger hun.

Haverne er en del af Undervisningsministeriets projekt "Udvikling af Udeskole", som Morten Børup-skolen blev en del af i 2016. Projektet understøtter skolernes arbejde med folkeskolereformen, og afsluttes i udgangen af 2017. På Morten Børup skolen er arbejdet med de mobile skolehaver en stor del af projektet, og eleverne bliver også inviteret i Kvickly i Skanderborg, hvor der har været undervisningsforløb, som læner sig op ad arbejdet med haverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

OK20 rammer bredt: Alt i alt er det et rigtig godt forlig

Læserbrev: Nu skal der snart stemmes om Industriens Overenskomst, som landede i sidste måned. Det er et rigtig godt forlig, som kommer til at strække sig over tre år. Hele bestyrelsen i Metal Skanderborg-Odder, og naturligvis jeg selv, anbefaler derfor et stort ja. Det gør vi af forskellige grunde. For det første, fordi forliget giver mere til alle. Det gør det ved en stigning på fritvalgskontoen, som stiger fra fire til syv pct. over de næste tre år. Her kan man selv vælge, hvad man ønsker at bruge den stigning på. Det kan være mere i lønningsposen, ekstra penge udbetalt til ferie, pension, seniorfridage eller for børnefamilier til barnets anden hele sygedag. Derudover får vores lærlinge nu pension, allerede fra de fylder 18 år, hvor det tidligere først har været, fra de fylder 20 år. Det er rigtig godt og gør en reel forskel den dag, de går på pension. Faktisk gør det en forskel på hele 102.000 kr. ekstra på pensionsopsparingen. Der bliver også taget ekstra hensyn til vores medlemmer, som er så uheldige at være langtidssygemeldte. Løn under sygdom hæves til 14 uger mod de tidligere ni uger. Det er rigtig godt og betyder, at man ikke bliver ramt hårdt på økonomien, når man i forvejen er af ramt af sygdom. Alt i alt er det et rigtig godt forlig, som også gør, at aftalt uddannelse bliver permanent, vores arbejdsmiljørepræsentanter får bedre mulighed for uddannelse, og forældreorloven udvides med tre uger ekstra til den anden forælder. Jeg vil derfor endnu en gang anbefale vores medlemmer at stemme ja. Samtidig vil jeg opfordre til, at man stemmer uanset, hvad man stemmer. Det viser opbakning til den danske model, som i mange år har sikret os arbejdspladser og velstand.

Danmark

Live: Topøkonom advarer mod at åbne økonomien for tidligt

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce