Annonce
Horsens

Grøn revanche for aflyste Sting, Bryan Adams og Rock i Lunden

Anette og Gert Rindom Nielsen er vilde med at gå til koncert, men på grund af corona-aflysningerne har 2020 været ualmindeligt magert rent livemusik-mæssigt. Lørdag aften bød parret venner, familie og folk i Kattrup til koncert hjemme i haven. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Når man nu ikke kan komme til koncert, må koncerten komme til én: Anette og Gert Rindom Nielsen fra Kattrup inviterede venner, familie og den halve by til Grøn Koncert i mini-udgave hjemme i haven.

Kattrup: Koncert med Bryan Adams - aflyst! Koncert med Sting - aflyst! Rock i Lunden - aflyst! Koncert med Mukherjee i haven på en idyllisk landejendom lidt uden for Kattrup. Ja... dén blev til noget.

Lørdag aften tog ægteparret Anette og Gert Rindom Nielsen deres helt egen revanche for de mange koncerter i Horsens, der i år er blevet aflyst på grund af corona.

Parret, der er vilde med live-musik, havde billet til hele molevitten, men måtte som tusindvis af andre musik-elskere se koncerterne fordufte, da corona i foråret ramte landet.

Annonce

Sulten efter oplevelser deltog 57-årige Anette Rindom Nielsen derfor i en lodtrækning på nettet, hvor arrangørerne af Grøn Koncert sammen med et sponsorerende forsikringsselskab udloddede flere end 100 såkaldte Grøn Grønnere-koncerter over hele landet 25. juli.

Troede ikke på det

Masser af mere eller mindre kendte navne i dansk musik stillede op for at optræde. Og Anette Rindom Nielsen endte som koncertmager for en dag.

Halvandet år gamle Thea Petersen havde sin koncert-debut lørdag aften og dansede glad på kanten af blomsterbeddet i Anette og Gert Rindom Nielsens have. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

- Jeg havde slet ikke troet, at der var en chance, men jeg skrev ind og fortalte om alle de koncerter, vi går glip af i år - alle dem i Horsens, men også vores bluesfestival her i byen. Det virkede, konstaterede hun med et smil og et blik fra sin terrasse i retning af haven.


For os er musik glæde og fællesskab, og det har vi virkelig savnet her i corona-tiden

Anette Rindom Nielsen


Her indtog "gevinsten": det unge upcoming-navn Mukherjee den interimistiske scene, der bestod af et havetelt, et tæppe og nogle presenninger.

Annonce

Musik er glæde og fællesskab

I en times tid blev lyden af summende bier i farverige blomsterbede og børns glade leg i baghaven derefter overdøvet af bandets blidt blandede rock-repertoire.

- Jeg har virkelig set frem til det her, og det er godt, at vi igen kan høre noget levende musik, lød det fra Anette Rindom Nielsen, som sammen med sin mand og gode venner i Kattrup havde sørget for telt, scene, mad og drikke til aftenen.

- For os er musik glæde og fællesskab, og det har vi virkelig savnet her i corona-tiden, forklarede hun.

I haven flød øllet samme vej som kaffe, kage og pølserne fra grillen blandt de 50-60 inviterede publikummer, og Mukherjee hyggede sig tydeligvis også i den afslappede stemning.

Annonce

Supergod mulighed for bandet

Grøn Grønnere var en kærkommen chance for at lufte talenterne i en periode, hvor dansk livemusik kun langsomt er ved at vågne fra sin corona-dvale. Og ikke mindst glædede frontmanden sig over, at både etablerede og upcoming navne fik lov til at møde danskerne med mini-koncerterne.

- Konceptet med med at sende musik ud i folks haver er en supergod mulighed for os. For at være ærlig havde vi jo ikke spillet Grøn Koncert i normal facon med Sanne Salomonsen og de andre.

- Så det her med at komme ud at møde folk i øjenhøjde og spille ens musik, det er rigtig godt, synes jeg. Når man er ved at bygge noget op, som vi er med Mukherjee, er der endnu større chance for, at sangene sætter sig fast hos folk, at vi skaber et minde sammen, og at en del af publikum forhåbentlig også er med på rejsen senere hen, sagde Oscar Mukherjee.

Oscar Mukherjee har i mange år været kendt i bluesmiljøet, men er et af de nyere navne på den danske rockscene, hvor han gør sig med en blanding af blødere singer song-writer inspireret indie og americana. Han er på vej med et fuldlængde album, som han indspiller i Skanderborg sammen med en del af de musikere, der normalt er med på Peter Sommers hold. Pladen udkommer til foråret, spår han. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

Bandet gav prøver på numre fra Mukherjees første ep'er og fra et kommende album, som han for tiden arbejder på i et studie i Skanderborg.

Annonce

Par har gemt alle billetterne

Senere på året kommer den københavnske musiker også til Horsens, hvor han spiller på KulisseLageret - dog ikke med sine egne sange, men som medlem i et bluesband med nogle af landets bedste i den genre.

Om Anette og Gert Rindom Nielsen vil være blandt publikum på KulisseLageret er uvist, men at de er klar til igen at feste foran de lokale musikscener er sikkert.

Grøn Grønnere-koncerterne

De otte almindelige Grøn Koncert-koncerter er aflyst i år.

I foråret besluttede Muskelsvindsfonden og Tuborg, at man alligevel ville forsøge at lave noget. Til at begynde med var det otte koncerter, der alle skulle finde sted 25. juli i private hjem.

LB Forsikring kom med som partner, og koncert-mængden voksede betragteligt med målet om at skabe Danmarks største havefest den 25. juli under overskriften "Grønnere Grøn".

Private kunne melde sig til at være vært for en af koncerterne ved at besvare nogle spørgsmål og ønske blandt de flere end 100 artister, som havde sagt ja til at optræde.

I alt blev der afviklet 108 koncerter fordelt over hele landet.

Heldigvis afvikles mange af de aflyste 2020-koncerter efter planen i 2021 i stedet, og det bakker de op om.

- Vi har beholdt billetterne til alle de koncerter, vi skulle til, sagde Anette Rindom Nielsen.

- Jeg havde nok glædet mig mest til Bryan Adams, men ja... der er egentlig så mange, vi gerne vil høre... Hvem er det nu, der spiller til Rock i Lunden? Dizzy Miss Lizzy er en af de første... Uh ja, dem glæder jeg mig helt vildt til - de spiller fantastisk, sagde hun med en iver i stemmen, der afslørede, at lørdagens have-koncert nok var en lille revanche for det tabte i 2020, men at savnet af de helt store koncerter stadig lever.

Blandt publikum til lørdagens koncert var også Mathias Rindom (midt i billedet iført kasket). Ud over at være søn af værtsparret er han trommeslager i det horsensianske bluesband Big O. & The Blue Quarters. Bandet kender personligt Oscar Mukherjee og spiller på kryds og tværs også med andre medlemmer af det band, den københavnske musiker havde med til Kattrup. Mathias Rindom anede ikke på forhånd, at det var hans kammerater, der dukkede op i forældrenes have, forklarede han med et grin, inden koncerten begyndte. Trommeslageren er her flankeret af guitarist Søren Schack og vokalist og mundharpespiller Oscar Eriksen. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

AC Horsens For abonnenter

AC Horsens ser på disse fire spillere: - De er for gode, hvor de spiller nu

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Horsens

Planer om en ny CO2-neutral færge til Endelave vækker begejstring blandt byrådspolitikere - én ting bekymrer dog færgeudvalgsmedlem på Endelave

Annonce