Annonce
Debat

Grøn omstilling med omtanke: Produktionen af den grønne strøm skal primært udbygges på Sjælland

Søren Lind Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Med omtanke giver den grønne omstilling mening, men venligst ingen dyre, uigennemtænkte hovsaløsninger, fordi politikere har det med at forfalde til lemming-mentalitet, når det er smart at ride med på en bølge, der er oppe i tiden.

Horsens Kommune er også forpligtet på regeringens vedtagne 2030-målsætninger om grøn energi. Nye Borgerlige har imidlertid gjort opmærksom på, at kommunen ikke hovedløst skal kaste sig over implementeringen ved at give lov til at lade god landbrugsjord blive inddraget til solcelleparker eller ved at opstille flere vindmøller i landskabet, hvilket borgmester Peter Sørensen i øvrigt heller ikke har erklæret sig som tilhænger af.

Det er ingen grund til at gå i panik, blot fordi regeringen ønsker en firdobling af vindmøller på land og endnu mere, for så vidt angår solcelleparker.

Annonce

At firdoble elproduktionen fra sol og vind på kun otte år er fuldkomment urealistisk. Vedtages det, bliver det med intens modstand fra Nye Borgerlige.

Selvfølgelig giver det mening at reducere vor afhængighed af fossile brændstoffer og med tiden helt at udfase denne forældede energiform, men lad os nu lige undersøge til bunds og analysere, hvilke alternative energikilder der kan tage over. Den nye generation af mindre sikre atomkraftværker kunne være en del af løsningen.

Under alle omstændigheder vil løsningen på vore energiudfordringer ligge i et energimix, der kommer til at forsyne vort transmissionsnet med strøm, og i den forbindelse skal vi ikke hovedkulds give os hen til modestrømninger.

Flere energiforskere påpeger, at solcellerne skal op på tagene og producere strøm der, hvor den bruges. Der skal skatteincitamenter på bordet og andre begunstigelser for nettilslutning til solceller på tage for at få omstillingen i gang, men det må tage den tid, det tager.

Lidt over halvdelen af Danmarks befolkning bor øst for Storebælt, men omtrent 79 pct. af alle landvindmøller ligger i Jylland og på Fyn.

Søren Lind Jensen

Lidt over halvdelen af Danmarks befolkning bor øst for Storebælt, men omtrent 79 pct. af alle landvindmøller ligger i Jylland og på Fyn. De resterende 21 pct. ligger primært på det befolkningstynde Lolland og Vestsjælland.

Da der er store transmissionstab ved at føre strøm over lange afstande, giver det også mest mening at producere strømmen dér, hvor den forbruges, nemlig i og omkring de store byer. Følgelig skal produktionen af den grønne strøm nu primært, men ikke udelukkende, udbygges på Sjælland.

Annonce
Horsens For abonnenter

Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg: Der bliver plads til grønt område midt i Lund

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Hedensted

Buschauffør blev overfuset og slået: Politi leder efter gerningsmanden

AC Horsens For abonnenter

Transfervinduet nærmer sig for AC Horsens: Disse to spillere er på vippen og en ligner et sikkert køb

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for flere hundrede millioner

Horsens

Flere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Horsens For abonnenter

Premiere på madanmeldelser i Folkebladet: Fabelagtig flæsk og fritter der floppede

Hedensted

Unge tog ansvar, efter at møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Erhverv For abonnenter

For 24 år siden satte de sig et milliard-mål - nu har elektronikfirma med 185 ansatte i Horsens passeret magisk milepæl

Brædstrup

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Annonce