Annonce
Rejser

Golf i Tjekkiet: Her kan du som måske det eneste sted i verden bo i en husbåd midt på banen

Klubhuset er dimensioneret til langt flere end de 250 medlemmer, Ypsilon Golf Liberec har lige nu. Fra den store, overdækkede terrasse er der udsigt til 18. huls green. Foto: Ypsilon Golf Liberec
Ypsilon Golf Liberec i det nordlige Tjekkiet har i sig selv mange kvaliteter, men de fleste vil nok kunne huske den som klubben, hvor man kan bo i husbåd midt på golfbanen.

Hvis man spiller mange golfbaner rundtomkring i verden, kan det med tiden være svært at huske dem fra hinanden, medmindre de har et særkende. Det kan være et bestemt hul, særlige detaljer ved klubhuset, golfklubbens historie eller - for de heldige - banen, hvor man lavede hole-in-one.

Ypsilon Golf Liberec i det nordlige Tjekkiet vil alle besøgende nok huske som klubben, hvor man kan bo i husbåd i en sø midt på banen - måske som det eneste sted i verden. Men den har nu i sig selv også så mange kvaliteter, at den ikke sådan lige går i glemmebogen.

Siden åbningen i 2006 har banen på 6102 meter fra bagerste teested været benyttet til en række professionelle turneringer, og den rangeres på forskellige lister altid som en af de bedste golfbaner i Tjekkiet.

Annonce

Ankomsten lover godt. Spillere bliver budt velkommen i et superlækkert klubhus, som ikke mange danske klubber kan matche. Restaurant, bar og loungeområde, der minder om noget fra et luksushotel, er ét stort rum, og ovenpå findes Centraleuropas eneste golfmuseum.

Plads og ro

Banen ligger i et kuperet område uden huse, veje og højspændingsledninger, som skæmmede andre baner, vi spillede i Tjekkiet. Højdeforskellene føles dog ikke så udtalt på banen, fordi de ofte udlignes fra teested til fairway eller green langt under én. Det resulterer i mange spektakulære huller, og når vi tror, at nu kan det ikke blive smukkere, bliver vi alligevel overrasket på et af de næste huller.

De 10 husbåde ligger 300 meter fra klubhuset, og man kan få bragt og hentet bagage. Hvert af husene har fire sengepladser i fællesrum eller i to rum, toilet og brus, gulvvarme, wi-fi og ikke mindst terrasse med vidunderlig udsigt over landskabet. Foto: Søren Thorup

Banen med småskove og søer dækker i alt godt 100 hektar, så man får virkelig fornemmelsen af plads - og ro - omkring sig. Her er tusindvis af egetræer, og den engelske banearkitekt Keith Preston foreslog da også, at den skulle hedde ”Thousand Oaks Golf Course”, men ejerne valgte Ypsilon (det 20. bogstav i det græske alfabet), fordi ”Y” grafisk viser, hvordan Tyskland, Polen og Tjekkiet mødes i dette område.

Annonce

Rørende lav greenfee

Klubben har blot 250 medlemmer, hvilket er alt for lidt til at få en forretning ud af det (den har to ejere), men det betyder ikke, at der slækkes på vedligeholdelsen. Det vrimler med greenkeepere, og standen var i slutningen af august upåklagelig trods mange dage med heftig nedbør. Og som gæstespiller er det selvfølgelig et privilegium, at der ikke er trængsel på banen.

På en hel dag var der måske 10-12 stykker, som nød dette prægtige anlæg, der er gået lidt under radaren, fordi der i denne del af landet ikke er andre supergode baner, der tilsammen kan gøre området til en golfdestination i sig selv. Og greenfee er rørende i forhold til standarden: 330 kroner på hverdage.

To enkeltsenge og dobbeltseng i samme rum i den ene type husbåd. Alle måltider kan indtages i klubhusets lækre restaurant, hvor der også er loungemiljø og pejs. Foto: Ypsilon Golf Liberec

Banen er middelsvær, så der er formentlig grund til revanche dagen efter. Resortet tilbyder en række pakkeløsninger med overnatning, for eksempel én nat i husbåd inklusive morgenmad i klubhuset og fri golf, hvilket for de fleste vil sige en runde på ankomstdagen og på afrejsedagen. Prisen er 118 euro (885 kroner) pr. person.

Ypsilon Golf Liberec

Klubben ligger ikke langt fra områdets største attraktion, bjerget Ještěd.

Greenfee hverdag/weekend: 330/450 kroner.

Leje af buggy, som banen indbyder til: 270 kroner.

Muligt at købe pakker med golf og overnatning i en af de 10 husbåde.

Se mere på www.ygolf.cz. Klik videre til engelsk eller tysk version.


Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce