Annonce
Hedensted

Golf, gravere og genbrug er genåbnet - men var det korrekt at lukke?

Da Hedensted Golfklub åbnede med en række restriktioner, blev banerne hurtigt fuldt booket. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Efter flere uger som lukket land, er flere begyndt at åbne op igen. Alle understreger, at de følger anbefalingerne og kun gør det, fordi det vurderes sundhedsmæssigt forsvarligt.

Hedensted: Siden statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag 30. marts lagde op til, at Danmark så småt kan begynde at åbnes op igen efter påsken, er hun allerede på flere områder kommet i forkøbet.

Det har fået avisen til at stille spørgsmålet, om det overhovedet var den korrekte beslutning at lukke ned i første omgang.

1) Golfklubberne

Genbrugsstationerne holdt lukket i godt to uger. Arkivfoto: Morten Pape

På foranledning af Dansk Golfunion lukkede de lokale golfklubber i både Hedensted og Juelsminde henholdsvis 18. og 20 marts. Samtidig blev en række arrangementer og turneringer aflyst.

Under to uger senere er det nu igen muligt at spille på banerne, dog med en række restriktioner såsom at man maksimalt må go to spillere sammen, der højest må være 10 spillere på driving range af gangen, og at man ikke må tage flaget op ad hullet.

- Vi havde ikke åbnet igen, hvis ikke golfunionen havde anbefalet det. For det er det rigtige at gøre sådan noget i fællesskab, for det er et stort spil, hvor der er værdi i at sende signaler. Selvfølgelig kan det se mærkeligt ud, at man gerne må gå en tur herude, så længe man ikke har et golfjern med - men jeg vil ikke ind i diskussionen om, hvorvidt det var den rigtige beslutning at lukke, siger formand Per Kristensen fra Hedensted Golfklub.

Spillerne har tilsyneladende glædet sig til at komme i gang igen, for i skrivende stund er alle kommende banetider i Hedensted allerede booket ud.

2) Genbrugsstationerne

Der lød et mindre ramaskrig fra forfærdede haveejere, da de fik beskeden om, at det pr. 18. marts ikke længere var muligt at komme ind på kommunens fire genbrugsstationer.

De skulle heldigvis end ikke have affaldet liggende i mere end to uger, da portene blev åbnet igen 31. marts i forbindelse med, at blandt andre Kommunernes Landsforening ophævede sin anbefaling om at holde lukket.

Dermed åbnede landets genbrugsstationer hurtigt igen, herunder også i Hedensted Kommune, som dog har enkelte restriktioner.

- KL og sundhedsmyndighederne kom med en meget klar anbefaling, og den fulgte vi egentlig bare. Om vi selv havde lukket alligevel, var kommet an på flowet på pladsen, og der kunne vi hurtigt se, at det var fornuftigt at sige stop. Pausen har vi så brugt på at arbejde videre med, hvordan vi kunne lave løsninger til at åbne igen, men vi følger hele tiden udviklingen og anbefalingerne, siger erhvervskontakt Morten Christensen.

3) Gravere

Da den første store melding kom 11. marts, om at alle offentlige ansatte uden for de kristiske funktioner skulle sendes hjem, gjaldt det også de to gravere hos Øster Snede Kirke.

En lille uges tid senere var de dog tilbage på arbejde igen, selvom der ikke var sket nogen positiv udvikling i den mellemliggende periode.

Over en bred kam var der til gengæld enighed om, at det ganske enkelt ikke gav mening at holde den specifikke gruppe af medarbejdere hjemme.

- Jeg vil ikke bebrejde nogen, når man træffer så vidtrækkende beslutninger, at alle detaljer ikke kommer med. Det var i første omgang overset, at det ikke gav nogen mening for graverne, men de kom hurtigt til fornuft. For vores gravere var det en stor lettelse, da de var tynget af, at ukrudtet groede, og forårblomsterne ikke kunne plantes, siger menighedsrådsformand Verner Rud Nielsen.

Til gengæld er kirken som helhed endnu lukket, hvilket han bakker op om, da det ikke for nuværende vil være forsvarlig at samle op mod 300 mennesker i kirken til påskehøjtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce