Annonce
Horsens

Godt nyt til udelivsbørn: Skovbørnehave med plads til 40 børn på vej

Børnehaven Rytterkilden skal udvides med en skovbørnehavegruppe til 40 børn, som skal tilbringe dagen i Hansted Skov. Arkivfoto
Attraktive tilbud som skovbørnehave og flere vuggestuepladser er en del af indsatsen, der skal sikre Børnehuset Rytterkildens overlevelse i Sundparken.

Horsens: En skovbørnehave med plads til 40 børn er på vej som et nyt tilbud til forældre, der sætter særlig stor pris på, at deres børn har en hverdag baseret på friluftsliv.

Skovbørnehaven bliver en del af tilbuddet i Børnehuset Rytterkilden på Hybenvej. Her skal de 40 børn afleveres hver morgen, hvorefter de bliver kørt ud til hytten i Hansted Skov. Når børnehavedagen i skoven er omme, bliver de i samlet flok kørt tilbage til Rytterkilden, hvor deres forældre henter dem.

- Skovbørnehave er et eftertragtet tilbud for nogle forældre, og nu har vi mulighed for at etablere den i Rytterkilden, fortæller Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune.

Hytten på Vandmøllevej bruges i dag som udflugtsmål af børnehaver, og den skal renoveres og udvides, inden den kan bruges som skovbørnehave. Det skal der dog gives en tilladelse til, da hytten ligger i landzone.

Naboerne skal også høres, og den del af arbejdet sættes i gang hurtigst muligt. Først når der er en tilladelse i hus, kan der sættes gang i at gøre hytten klar til skovbørnehave. Hvornår den kan blive en realitet, er der ikke en dato for.

Annonce

Vi får et nyt tilbud i kommunen med skovbørnehave, som er meget attraktiv for nogle. Vi får skaffet flere institutionspladser i et område, hvor der er vækst i børnetallet, og så får vi forhåbentlig tiltrukket flere børn uden for Sundparken til Rytterkilden, som er en rigtig god daginstitution, som vi rigtig gerne vil bevare.

Tiltrække børn uden for Sundparken

Det er ikke den eneste ændring, der er planlagt for Børnehuset Rytterkilden, som har været i søgelyset, fordi den ligger i Sundparken, som er et såkaldt udsat boligområde, og derfor er underlagt et krav om, at højst 30 procent af daginstitutionens børn må komme fra Sundparken. I dag bor omkring halvdelen af børnene i Rytterkilden i Sundparken.

To børnehavegrupper bliver lavet om to vuggestuegrupper.

Netop skovbørnehavegruppen og vuggestuepladserne skal være med til at trække børn til Rytterkilden, som ikke bor i Sundparken. De nye tilbud bliver dermed et led i kommunens indsats for at løse opgaven med, at børnene i institutionen i langt større grad end i dag skal være en blanding af børn med adresse i Sundparken og udenfor. Alt sammen for at leve op til regeringens ghettoplan.

Ændringen giver også plads til flere børn i Rytterkilden.

Plads til 95 vuggestuebørn

- På den måde løser vi flere opgaver på én gang. Vi får et nyt tilbud i kommunen med skovbørnehave, som er meget attraktiv for nogle. Vi får skaffet flere institutionspladser i et område, hvor der er vækst i børnetallet, og så får vi forhåbentlig tiltrukket flere børn uden for Sundparken til Rytterkilden, som er en rigtig god daginstitution, som vi rigtig gerne vil bevare, siger Tanja Nyborg.

Lykkes det, kan fordelingen af børn forhåbentlig indfri kravet om, at højst 30 procent af børnene må have bopæl i det udsatte boligområde Sundparken.

I dag har Børnehuset Rytterkilden plads til 120 børnehavepladser og 65 vuggestuepladser. Når skovbørnehaven bliver en realitet, og to børnehavegrupper nedlægges til fordel for vuggestuegrupper, vil der være plads til 80 børnehavebørn i Rytterkilden, 40 børn i skovbørnehaven og 95 vuggestuebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce