Annonce
Hedensted

Godt nyt til kommunens haveejere: Fra næste uge kan man få afhentet sit haveaffald

Mange haveejere i Hedensted Kommune er frustrerede over, at de ikke kan komme af med deres haveaffald på de lukkede genbrugsstationer. Der er dog håb på vej, idet kommunen laver en midlertidig afhentningsordning. Her ses et foto fra Remmerslund Genbrugsstation, da den endu var åben. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I disse corona-tider er havearbejde én af de relativt få ting, man kan give sig til. Der er bare den hage ved det, at man ikke kan komme af med sit haveaffald, fordi de kommunale genbrugsstationer er lukkede. Men der er håb forude. Hedensted Kommune oplyser, at man fra næste uge kan få afhentet sit haveaffald.
Annonce

Hedensted: Adskillige haveejere i Hedensted Kommune har henvendt sig til kommunens renovationsafdeling, til nærværende avis eller klaget deres nød på Facebook.

Frustrationerne handler entydigt om, at man ikke kan komme af med sit haveaffald, fordi de kommunale genbrugsstationer i henholdsvis Hedensted/Løsning (Remmerslund), Kalhave, Klakring/Juelsminde og Hornsyld er lukkede på grund af frygten for spredning af coronavirus.

Flere mindre firmaer har på Facebook tilbudt at hjælpe disse frustrerede borgere af med deres haveaffald mod betaling. Blandt andre Olsen Combi Service ved Daniel Olsen i Stouby og DP Flytteservice v/ Daniel Pedersen i Tørring. Men fra næste uge kan man få afhentet sit haveaffald helt gratis. Det lover lederen af Miljø-, Bygge- og Erhvervsservice i Hedensted Kommune, Morten Christensen, i hvert fald.

- Vi kan godt forstå borgernes frustrationer i det her og har valgt at imødekomme dem ved at lave en afhentningsordning fra og med næste uge. Man skal holde øje med vores hjemmeside, for det bliver her, man kan tilmelde sig ordningen. Man kan også holde sig opdateret via vores Facebook-side, siger Morten Christensen.

Dem, der havde håbet, at kommunen måske overvejede at genåbne genbrugsstationerne, bliver dog slemt skuffede.

- Det kan vi ikke lave om på, eftersom det er en beslutning, der kommer fra centralt hold, og som vi naturligvis ikke kan sidde overhørig. At komme af med sit haveaffald er jo heller ikke en kritisk vigtig samfundsfunktion. Man kan da også med en vis rimelighed hævde, at det for de fleste er muligt at opbevare haveaffaldet et eller andet sted på sin grund indtil genbrugsstationerne åbner op igen, siger Morten Christensen.

Annonce

Midlertidig løsning

Ikke desto mindre har man altså besluttet sig for i den kommunale renovationsafdeling at tilbyde en midlertidig løsning, som man opretter under den kommunale storskraldsordning.

- Vi entrerer med nogle lokale vognmænd, som kommer ud og henter haveaffald hos de borgere, der tilmelder sig denne haveaffaldsordning. Der kommer en lastbil forbi med en grab og henter folks haveaffald. Og vi regner med, at det kan komme op og køre allerede fra næste uge af, siger Morten Christensen, der ligeledes kan fortælle, at det ikke kommer til at koste ekstra for haveejerne at få afhentet deres haveaffald.

- Vi vil dog krydre ordningen med nogle gode råd til haveejerne omkring, hvordan man kan håndtere sit affald hos sig selv uden afhentning. Alt sammen noget man vil kunne finde på vores hjemmeside, hvor man som sagt også kan tilmelde sig ordningen om kort tid, siger Morten Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce