Annonce
Hedensted

Godt nyt til havefolket: Genbrugsstationer genåbner fra på tirsdag

Fra på tirsdag kan haveejere- og andre - igen komme af med deres affald på kommunens genbrugsstationer. Arkivfoto: Søren Viggo Kristensen
Affald smidt i naturen og vrede opkald til kommunen. Mange har været frustrerede over de lukkede genbrugsstationer, men nu er der godt nyt: Fra på tirsdag kan man igen komme af med sit haveaffald i Hedensted Kommune.

Hedensted: Vi må alle yde nogle ofre under coronakrisen, men ét har tilsyneladende været meget svært: Siden genbrugsstationerne i Hedensted Kommune - og i det meste af resten af landet - lukkede ned 18. marts, har der lydt klager fra adskillige borgere, der ikke har kunnet komme af med deres haveaffald og andre ting fra gemmerne.

Nu er der imidlertid lys forude. Kommunernes Landsforening (KL) har efter et møde med Styrelsen for Patientsikkerhed og politiet ændret sin anbefaling til, at genbrugspladserne kan åbne fuldt ud og med fuld bemanding fra tirsdag.

Og det er en anbefaling, man vil følge i Hedensted Kommune, fortæller Steen Christensen (S), næstformand for teknisk udvalg.

- Vi har gået og ventet på sådan en besked fra KL, og vi glæder os til at kunne åbne igen. Det her er tydeligvis noget, der betyder meget for borgerne, siger Steen Christensen.

Ordentlige forhold

Selvom KL anbefaler, at genbrugsstationerne først genåbner fra tirsdag, har nogle kommuner - fx Horsens - valgt at åbne allerede søndag. Det kommer dog ikke til at ske i Hedensted Kommune.

- Vi skal først have det administrative på plads, lavet aftaler med personalet og fundet ud af, hvordan det rent praktisk kan lade sig gøre. Vi skal stadig sikre os, at vi kan gøre det på en ordenlig måde uden stor smitterisiko for personale og brugere, siger Steen Christensen.

I sidste uge meldte Hedensted Kommune ud, at pressede haveejere fra på tirsdag kunne få hentet deres haveaffald gratis via en ordning ala storskralds-ordningen - men det er nu blevet aflyst.

- Den ordning er blevet overhalet indenom, siger Steen Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce