Annonce
Hedensted

Godt nyt til den rullende ungdom i Hornsyld: Streetpark en realitet i sommeren 2021

I Hornsyld har en arbejdsgruppe siden 2017 været i gang med at planlægge og samle penge ind til skaterparken Hornsyld Streetpark ved Skolen i Midten. Nu er der blevet bevilget så mange penge til projektet, at man nu kan melde ud, at skaterparken bliver en realitet, hvilket selvsagt er godt nyt for byens rullende ungdom. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Der er godt nyt til den rullende ungdom i Hornsyld og omegn. Fra og med sommeren 2021 vil de kvit og frit kunne dyrke gadeidræt på skateboards, BMX-cykler, rulleskøjter eller løbehjul i en spritny skaterpark, som har været undervejs siden 2017.

Hornsyld: Arbejdsgruppen bag en skaterpark i Hornsyld har svært ved at få armene ned i disse dage. Et tilskud på 378.000 kroner fra LAG Odder/Hedensted er nemlig ensbetydende med, at der i foråret 2021 bliver taget første spadestik til Hornsyld Skaterpark, som kommer til at ligge mellem Skolen i Midten og  multibanen på Nørremarksvej i Hornsyld.

- Det er vildt fedt, at den idé, der blev fostret tilbage i efteråret 2017, nu bliver til virkelighed, siger én af initiativtagerne til projektet Peter H. Gregersen, der tilbage i 2017 var lærer på Hornsyld Skole, men i dag har sit eget firma i Bråskov, ArTart.dk, hvor han laver træskulpturer på bestilling.

Belgisk inspiration

Peter H. Gregersen var i sommeren 2017 på ferie i Belgien sammen med sin familie, og det var netop på denne tur, at han fandt inspirationen til en skaterpark i Hornsyld.

- Ideen har fra starten af været at skabe et sted, hvor man kan dyrke uorganiseret idræt. Vi har en masse gode faciliteter til foreningsidrætter i Hornsyld, men til det uorganiserede har vi ingenting. Med Hornsyld Streetpark vil vi ramme en masse unge, som ikke kommer i foreningerne, men selvfølgelig også dem, som kommer i foreningerne. Dermed styrkes mulighederne for at skabe bevægelsesglæde i Hornsyld ganske markant, siger Peter H. Gregersen, der ser mange muligheder for bevægelse og rullende aktiviteter i det nye betonanlæg, som er tegnet og skal opføres af firmaet FSR-beton - blandt andet på baggrund af input fra lokale børn og unge.

Annonce

En park for alle hjul

Der bliver tale om en betonpark med ramper, ujævnheder og flyvehop.

-  Det bliver en oase til både hygge og bevægelse med "hænge-ud-miljøer" og selvorganiserede aktiviteter for alle hjul: Skateboards, løbehjul, rulleskøjter og BMX-cykler. Ja også rollatorer og barnevogne for den sags skyld, idet alle aldre sådan set er tænkt ind i projektet. Alle er således velkomne til at bevæge sig rundt i parken, siger Peter H. Gregersen.

Parkour var oprindeligt også tænkt ind i projektet, men det er blevet pillet ud igen, da der på nuværende tidspunkt ikke er økonomi til den del.

- Vi har måttet skalere projektet ned, da vi på nuværende tidspunkt er et stykke fra de 1,5 millioner kroner, som det ville kræve at bygge det hele i ét hug. Derfor deler vi det op i en fase 1 og en fase 2, hvor den anden fase må vente indtil vi har økonomi til det, siger Peter H. Gregersen.

Annonce

Fylder 260 kvadratmeter

Den første fase af projektet er på 260 kvadratmeter, og kommer til at ligge på græsarealet mellem den nuværende multibane og Skolen i Midten. Den lokale fodboldklub har desuden sagt ok til at afgive et par meter af en fodboldbane til den nye streetpark.


Det er vildt fedt, at den idé, der blev fostret tilbage i efteråret 2017, nu bliver til virkelighed.

Peter H. Gregersen, initiativtager til Hornsyld Skaterpark


- Vi mangler 65.000 kroner for at være helt i mål med økonomien til fase 1, men dem regner vi med at kunne rejse via lokal fundraising, inden det første spadestik skal tages i april/maj. Det vil vi gøre ved at kontakte lokale banker og sparekasser, Insero og sælge nogle flere folkeaktier, siger Peter H. Gregersen.

Annonce

Bekymrede naboer

Projektet har været udsat for visse nabobekymringer i forhold til larm og uhensigtsmæssig adfærd fra de unge, der kommer til at bruge banen.

- Vi har været i dialog med flere bekymrede naboer, og på baggrund af de møder har vi da også valgt at flytte banen fra dens oprindelige placering bag ved Skolen i Midten til i stedet at skulle ligge mellem multibanen og skolen. Vi er desuden meget opmærksomme på, at det bliver et sted med en god omgangstone og med plads til alle, og hvor de unge passer godt på stedet ved at påtage sig et medejerskab af streetparken, siger Peter H. Gregersen.

Parken påtænkes indviet med en stor street-eventdag til næste sommer, hvor dygtige professionelle skatere skal demonstrere, hvad parken kan bruges til.

Hornsyld Streetpark - interessenter og økonomi

En række lokale skoler og organisationer med videre har været involveret i forarbejdet til Hornsyld Streetpark:

Blandt andre Hornsyld Skole, Skolen i Midten, Hornsyld Idrætscenter, Hornsyld Ungdomsklub, Hornsyld Idrætsbørnehave, Koordinationsudvalget i Hornsyld, Børne- og Familiehjemmet Bakkevej, BGI Akademiet, Ungdomsskolen Hedensted, Bråskovgård Efterskole og Vrigsted Efterskole.

Den økonomi, man indtil videre har hevet hjem til projektet, ser ud som følger:

378.000 kroner fra LAG Odder/Hedensted, 350.000 kroner fra kommunens LUP-pulje, 10.000 kroner fra Gadelysfonden, 10.000 kroner fra salg af folkeaktier og 136.487 kroner fra NRGi's Værdipulje.

Sidstnævnte beløb er øremærket til indkøb af borde-bænkesæt og intelligent belysning.

Hornsyld Streetpark kommer til at ligge mellem den nuværende multibane og Skolen i Midten på Nørremarksvej i Hornsyld: Visulalisering: FSR-beton.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Horsens

Børn helt ned i toårs-alderen blev bedt om at bære mundbind i hestevogn: - Vi kan kun beklage

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce