Annonce
Horsens

Godt nyt fra Sønderbro: Ingen nye smittede i det seneste døgn

I det seneste døgn fra lørdag til søndag er der ikke konstateret nogen smittede med covid-19 i Sønderbro Sogn. Det er gode nyheder for det nedlukkede sogn. Foto: Google Streetview
Selvom der er tale om et øjebliksbillede, er der gode nyheder fra det nedlukkede Sønderbro Sogn og hele kommunen. Søndag var der "kun" konstateret 12 nye smittede med covid-19 i Horsens Kommune, og ingen af dem er fundet i Sønderbro Sogn.

Horsens: Blot 12 smittede med covid-19 i hele Horsens Kommune det seneste døgn. Og ingen af dem fundet i Sønderbro Sogn.

Sådan lød status søndag middag, og det er gode nyheder, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S).

- Set hen over de seneste dage, hvor vi har set smittetal på 30, 29 og 36, er dette tal meget værd i en coronasituation. Jeg er rigtig glad, både for tallet og for, at der ikke er konstateret flere smittede på Sønderbro, siger Peter Sørensen (S).

Annonce

Vi går mod normale tilstande

Når det er sagt, er tallet udtryk for et øjebliksbillede, pointerer han.

- Vi er nødt til at se på tallene hen over syv dage. Det er der, man kan se tendenserne. Men incidenstallet falder, og det er rigtig glædeligt. Det betyder, at vi bevæger os hen imod en normaliseret situation i Sønderbro, siger Peter Sørensen.

Han understreger, at det ikke er nok at krydse fingre for, at nedlukningen kan ophæves om seks dage, hvis tendensen fortsætter:

- Det er vigtigt, at man overholder alle restriktioner, passer på med lokale forsamlinger og husker de helt basale ting. Men det er min klare fornemmelse, at alle gør sig store anstrengelser. Jeg noterer mig, at alle, jeg møder på min vej, passer godt på.


Vi er nødt til at se på tallene hen over syv dage. Det er der, man kan se tendenserne. Men incidenstallet falder, og det er rigtig glædeligt. Det betyder, at vi bevæger os hen imod en normaliseret situation i Sønderbro.

Borgmester Peter Sørensen (S)


De 12 personer, der er konstateret smittede i kommunen, er fundet i indre by, Torsted og Tyrsted, oplyser Peter Sørensen.

Annonce

Sognet lukkede lørdag

Et stort antal smittede betød, at myndighederne fredag eftermiddag lukkede Sønderbro Sogn ned fra lørdag morgen.

I løbet af lørdag formiddag beordrede kulturministeriet Horsens Kommune til at påbyde nedlukning af private kultur- og træningsfaciliteter, herunder biografen Megascope, fitness centre og al indendørs idræt.

Nedlukningen forventes at vare i mindst en uge, indtil mindst ét af de tre kriterier - incidenstallet, antal smittede inden for en uge samt positivprocenten - ikke er opfyldt syv dage i træk.

Incidenstallet for Sønderbro Sogn er søndag nede på 395.

Lørdag var det i forvejen faldet til 450 og lå dermed under grænsen på 500.

Fredag lå incidenstallet for Sønderbro Sogn på 531.

For Horsens Kommune som helhed lyder søndagens incidenstal på 162 - og det testjusterede incidenstal på 116. Sidstnævnte skal over 250 for, at en kommune bliver påbudt at lukke ned. Begge de to incidenstal har været faldende hen over weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce