Annonce
Erhverv

Godsejer har stævnet kommmunen: - Nogen må gøre noget, og det er mig

Godsejer Johan Koed-Jørgensen er ikke tilfreds med Odder Kommune. Arkivfoto

Johan Koed-Jørgensen har rettet skytset mod Odder Kommune, der har fået en stor stævning. Han mener, at oprensning af vandløb er blevet dårligere.

Odder: Med et erstatningskrav på 39 mio. kr. vil godsejer Johan Koed-Jørgensen være med til at rette fokus mod manglende rensning af vandløb.

Han har stævnet Odder Kommune, men sagen handler om mere end de lokale forhold.

- Mange af mine landmandskolleger har lignende problemer. Jeg har talt med hundredvis af landmænd, hvis jord lider under manglende oprensning af vandløb - der burde have frit udløb, men ikke har det. Både dræn og vandløb skal have frit udløb og skal oprenses ordentligt. Nu må nogen gøre noget, og det gør jeg. Jeg vil simpelthen ikke se på det mere, siger Johan Koed-Jørgensen.

Det sker i en artikel på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Johan Koed-Jørgensen er selv medlem af foreningen.

Annonce

Især gal med Åkjær Å

Johan Koed-Jørgensen ejer bl.a. Aakær Gods syd for Odder, og stævningen går på, at kommunen ikke er god nok til at rense de lokale vandløb. Det er især rensningen af Aakjær Å, den er gal med.

- Det er blevet ringere og ringere. I begyndelsen gik det kun udover de lave arealer ned til åstrækningen, men nu breder det sig op i baglandet. Jorden forsures og afgiver derved væsentligt mere fosfor, hvilket vi selvfølgelig ikke kan acceptere, siger Johan Koed-Jørgensen.

- Vi har mange, mange, mange gange forsøgt at få kommunen til at handle. Men det, der foregår i øjeblikket, er under al kritik, tilføjer han.

Advokatfirmaet Sønderby Legal fører sagen for Aakær Gods, og samme firma er advokat for Bæredygtigt Landbrug.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce