Annonce
Horsens

Godgørende grine-aften kaster 150.000 kroner af sig

Jan Gintberg kaldte til komik-kamp til fordel for Røde Kors på Horsens Ny Teater onsdag aften. Bysbarnet, den tidligere trommeslager i Pretty Maids Michael Fast, spillede med og leverede rytmik til de otte komikere, der kom på scenen i løbet af det næsten tre timer lange show. Foto: Flemming Ege
Jan Gintbergs "Grin - i en god sags tjeneste" fyldte Horsens Ny Teater og sendte masser af penge i lommerne på Røde Kors.

Horsens: Publikum kunne onsdag aften grine hele vejen hjem fra Horsens Ny Teater, mens Dansk Røde Kors nu kan grine hele vejen til banken (på den gode måde).

Teateret havde besøg af en af dansk standups grand old men, Jan Gintberg, som havde samlet et velgørenheds-hold af rutinerede komikere til showet "Grin - i en god sags tjeneste": horsensianske Daniel Lill, Thomas Warberg, Christian Fuhlendorff, Geo, Omar Marzouk, Carsten Bang og Rune Klan var på scenen.

Alle optrådte gratis til fordel for Dansk Røde Kors og leverede et næsten tre timer langt show for små 500 betalende publikummer.

Flere lokale virksomheder havde skæppet ekstra i kassen, så da Gintberg kort før lukketid gjorde aftenens grin op i kroner og ører, kunne han fortælle, at velgørenheds-humoren kunne veksles til cirka 150.000 kroner.

- Røde Kors er en stor organisation, og deres indsats er ikke kun arbejdet med at bringe telte ud i katastrofeområder. Det er f.eks. også besøgsvenner til ældre - de har gang i mange ting. Man kan måske sige, at det havde været mere "sexet" at engagere sig i en eller anden lillebitte organisation, men Røde Kors er en stor muskel, og når de hjælper med noget, så sker der også noget, siger Gintberg om sit engagement.

Annonce

Man kan måske sige, at det havde været mere "sexet" at engagere sig i en eller anden lillebitte organisation, men Røde Kors er en stor muskel, og når de hjælper med noget, så sker der også noget.

Jan Gintberg, komiker

Med i Klub 10

Han har i det seneste år arbejdet som ambassadør for Røde Kors i den såkaldte Klub 10, hvor kendte mennesker gør noget ekstra for at samle penge ind til organisationen.

For at få lokale virksomheder i Horsens til at donere ekstra mange kroner havde Gintberg og hans hold på forhånd lovet, at de ville uddele "svinere" til firmaerne.

Den del fyldte dog ikke voldsomt meget i onsdag aftens show, og hvis der havde siddet direktører i de betalende firmaer, som havde frygtet verbal spanking af den slemme slags, kunne de ånde lettet op.

Komikerne nøjedes med humoristiske stikpiller til firmaerne undervejs, men sig selv og deres egne liv skånede de ikke for standupsmæk. Fra Carsten Bangs kærligkomiske betragtninger over genvordighederne ved at have en dement far og en parkinsonramt mor, over Omar Marzouks fabuleren over religion, forhud og burkaer til Christian Fuhlendorffs afsindige fantasi, der også i dette show kom til at handle om hans jævnt komplicerede forhold til sin familie.

Lokale Frank Panduro var med til at sætte showet op, og på scenen var også Pretty Maids eks-trommeslager Michael "Mini" Fast, som bag sit trommesæt holdt klapsalvernes rytme og leverede fald på halen-badabing-rytmik, når komikken i plathed kvalificerede til det.

Horsens Ny Teater stillede som standup-holdet også gratis op, så aftenens overskud kunne blive så højt som muligt. Og at det batter og er vigtigt med en indsats for en organisation som Røde Kors, er Jan Gintberg ikke i tvivl om.

Torsdag aften flytter "Grin - i en god sags tjeneste" til Værket i Randers, og efter de to aftener i det østjyske forventer han at have samlet cirka 400.000 kroner ind.

Skidehyggeligt for komikerne

At velgørenheden ganske enkelt også er en oplagt mulighed for komikerne til at stikke hovederne sammen, lægger han ikke skjul på.

- Det er skidehyggeligt at være sammen med nogle af de gamle. Folk som Carsten (Bang) og Omar (Marzouk) er jo nogle, jeg kender helt tilbage fra, jeg begyndte, og det er fedt at være sammen igen, tage noget fis på hinanden og mindes de gode, gamle dage. Som standuppere er vi meget solo-entreprenører i den her branche. Nogle landevejsriddere... så det er egentlig sjældent, vi ser hinanden, siger komikeren om den godgørende side af showet, han oplever på egen krop.

Christian Fuhlendorff, Omar Marzouk, Jan Gintberg, Carsten Bang, Rune Klan, Daniel Lill og Geo. Alle stillede gratis op i Horsens til fordel for Røde Kors. Thomas Warberg var også på scenen, men er ikke med på billedet. Foto: Flemming Ege
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce