Annonce
Brædstrup

Gode ideer kom i spil: Unge sætter selv præg på ny ungdomsplads

Der blev lyttet intens om både ungdomsplads og områdefornyelse, da en gruppe unge onsdag var mødt op i ungdomsskolen for at komme med gode ideer til de unges nye plads. Foto: Henrik Sandvad

Der blev tænkt i fællesskaber og spændende aktiviteter, da en gruppe unge i Brædstrup onsdag mødtes i Ungdomsskolen for at sætte indhold på byens kommende ungdomsplads.

Brædstrup: - Vi mangler et sted, hvor vi kan hænge ud efter skole. Ungdomsskolen åbner først klokken 18.30, men det er længe til, når vi har fri klokken 14. Derfor er det fantastisk med en ny ungdomsplads.

13-årige Cirkeline Thomsen fra Brædstrup var en af cirka 20 unge, der onsdag eftermiddag mødte op i Ungdomsskolen på Skolegade i Brædstrup til en idé-dag om byens nye ungdomsplads. I forbindelse med områdefornyelsen er der sat 1,2 mio. kroner af til et nyt mødested for de unge, hvor de kan få lov til at have et uformelt ungdomsmiljø.

Cirkeline Thomsen var taget med til idé-mødet sammen med sin jævnaldrende veninde Amalie Nielsen, og de kunne godt tænke sig et udeareal, hvor både drenge og piger kunne mødes til både spil, snak og hygge om aftenen.

- Det kunne være fedt med udendørs bordtennis. Alle kan finde ud af at spille bordtennis, mens en skaterbane vil være lidt nederen. Der er ikke ret mange, der dyrker det. Det kunne også være rart med lidt overdække, fordi det er ikke hyggeligt at være ude i regnvejr, sagde Amalie Nielsen.

Om ungdomspladsen

I forbindelse med områdefornyelsen i Brædstrup er der sat 1.250.000 kroner af til en ungdomsplads.Pladsen skal ligge på Skolegade 9, hvor den tidligere ungdomsskole havde til huse.

Ungdomspladsen er for unge i alderen 13 til cirka 25 år og skal efter planen etableres i 2019.

Formålet med ungdomspladsen er at skabe et uformelt miljø uden for foreningerne, hvor byens unge kan mødes og dyrke bevægelse, fællesskab og sammenhold.

Cirkeline Thomsen (t.v) og Amalie Nielsen var mødt op for at få indflydelse på, hvad byens nye ungdomsplads skal kunne og indeholde. Foto: Henrik Sandvad

Et løft til byens unge

De mange ideer blev diskuteret grundigt igennem blandt deltagerne til en omgang chips, sodavand og pizza, inden hver enkelt idé blev noteret ned.

Det er nu meningen, at de mange ideer, som kom i spil, skal danne inspiration for en ny ungdomsplads, som efter planen skal bygges i 2019. En plads, som gerne skal give et stort løft til byens unge og tilføre Brædstrup en masse energi, mener Kætil Rokkjær fra Brædstrup Lokalråd.

- Jeg synes, vi mangler nogle tilbud til de unge, og de også selv givet udtryk for, at de savner et samlingssted. Med en ungdomsplads får de unge et kæmpe areal i Brædstrup midtby, hvor de kan lave alle de aktiviteter, som de lyster, sagde Kætil Rokkjær.

Han tror, at det uformelle mødested vil betyde meget for det sociale og fællesskabet blandt de unge.

- Hvis man går i skole, har man tit kun relation til dem, man går i klasse med. På ungdomspladsen vil man møde mange andre - både yngre og ældre. Det kan kun være rigtig sundt, og jeg forestiller mig da, at det også vil tilføre en masse energi i Brædstrup, sagde Kætil Rokkjær.

Cirka 20 unge fra Brædstrup valgte at bruge et par timer til tænke højt og frit om den kommende ungdomsplads. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

Horsens

Bowlingspil endte i slagsmål og ung mand kaldte betjente for hunde: Politiet blev kaldt ud i Horsens' natteliv

Erhverv

Martin har været mekaniker i 10 år: De svære fejl løser han derhjemme om aftenen

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

AC Horsens

AC Horsens-træner jubler: Profilerne leverede varen - vores mest helstøbte indsats i efteråret

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Horsens

Fire biler endte lørdag morgen i grøften: Politiet advarer trafikanter mod uopmærksomhed

Annonce