Annonce
Horsens

Gode corona-nyheder: Kun fem nye smittede i kommunen

Mange skal kunne fremvise en maksimalt 72 timer gammel test, hvis de skal på for eksempel en ungdomsuddannelse eller til frisør, fodterapeut eller tatovør, når landet åbner en tak mere 6. april. Den test vil mange få i påsken, hvor testcentrene er forberedt på travlhed. Arkivfoto: Morten Pape / Kort: Datawrapper
- Det er et øjebliksbillede, men vi tager et skridt i den rigtige retning, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S) efter det seneste døgns antal smittede.

Horsens: Blot fem nye borgere i Horsens Kommune er konstaterede smittet med covid-19 inden for det seneste døgn.

Sådan lyder meldingen torsdag eftermiddag fra borgmester Peter Sørensen (S).

Og det er gode nyheder, lyder det.

- Det er godt, hver dag vi ser smittetal mellem nul og 10. Der er kommuner, der ikke får lov til at lave genåbning efter påske, så selv om fem smittede er et øjebliksbillede, er det et tegn på, at vi tager et skridt i den rigtige retning, siger  Peter Sørensen.


Påsken står for døren, og familier mødes helt naturligt her i påsken. Så jeg formoder, at der har været relativ høj aktivitet på test.

Borgmester Peter Sørensen (S)


Annonce

Test, test, test

Han har endnu ikke tallet over, hvor mange horsensianere, der har ladet sig teste.

- Men påsken står for døren, og familier mødes helt naturligt her i påsken. Så jeg formoder, at der har været relativ høj aktivitet på test, siger borgmesteren, der endnu engang opfordrer borgerne til at blive testet jævnligt.

- Coronasmitten er svær at dæmme op for, at men en måde er, at vi alle sammen lader os teste så meget som muligt, så vi kan isolere os, hvis vi er smittede. Vi har åbnet nye teststeder i kommunen, og det skal helst afspejles, at nærhed til teststederne gør, at flere bliver testet, lyder opfordringen.

De fem personer, der er blevet konstateret smittet, er fundet i postnummer 8700 Horsens og i postnummer 8751 Gedved. Ifølge Peter Sørensen er de fleste fra 8700 Horsens.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune torsdag 1. april:

5 nye tilfælde af covid-19, oplyser borgmester Peter Sørensen.

Smittetal for Horsens Kommune onsdag 31. marts:

  • 11 nye tilfælde af covid-19 ifølge Statens Serum Institut. Fundet blandt 2586 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,43.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 11,03 nye smittetilfælde om dagen.

Smittetal for de seneste syv dage:

  • 80 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er 15.247.
  • Incidenstal på 88,2 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,52.


Status på vaccinationer:

  • 11,07 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 12,51 procent.
  • 5,78 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 6,50 procent.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse. Tallene er baseret på PCR-tests og ikke længere på hurtigtests.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce