Annonce
Horsens

Gode bud på Årets Bojsen: De hjælper - også med at holde humøret højt

Prisen Årets Bojsen 2021 er opkaldt efter Horsens Folkeblads tidligere redaktør, Emil Bojsen. Prisen uddeles 9. april. Arkivfoto: Morten Pape
Der er både gengangere og nye forslag til, hvem der har gjort noget ekstra under corona-krisen og derfor skal belønnes med Årets Bojsen 2021.

Horsens: Opløbet nærmer sig for at komme med forslag til, hvem der skal modtage Årets Bojsen 2021, men man kan stadig nå det. Fristen for indstillinger er mandag 8. marts klokken 8.

Modtagerne skal i år findes blandt nogle, der har gjort en særlig indsats under coronaen. Eller med andre ord corona-krisens helte i Horsens, Hedensted og Odder kommuner.

Prisen uddeles af Horsens Folkeblads Fond. Hovedprisen består af en bronzeskulptur og en radering lavet af kunstneren Christian Lemmerz, mens modtagerne af de to små priser hver får en radering og 10.000 kroner til at glæde coronaramte.

Du er velkommen til at komme med dit forlag ved at sende et begrundet forslag samt dit navn, adresse og e-mail til redaktionen@hsfo, mærket "Bojsen" i emnefeltet. Du kan også udfylde og indsende det skema, som vi løbende bringer i papiravisen eller gå ind på hsfo.dk/bojsen.

Personalet på Regionshospital Horsens

Personalet på hospitalet fortjener ros for indsatsen i et turbulent år. Foto: Morten Pape

Marianne Lykkeberg Ørsnes, Jessensgade 9, 2.tv., 8700 Horsens, indstiller personalet på Regionshospital Horsens.

Begrundelse: De fortjener al den ros, de kan få efter et turbulent år, hvor de har ydet en kæmpe indsats.

Lars Mose

Lars Mose har hjertet på rette sted og en ukuelig vilje til at få tingene gjort - som for eksempel at løbe 24 timer i hallen for at samle ind til Sundparkens børn. Arkivfoto: Foto: Morten Pape

Irma Hansen, Chr. M. Østergaardsvej, Horsens, nominerer Lars Mose.

Begrundelse: Han er en mand med et kæmpe stort hjerte for alle, og han har et kæmpe overskud og en kæmpe energi til alle børn i Sundparken.

Irene Simonsen, Strandgade 19, Horsens, nominerer Lars Mose.

Begrundelse: Lars er et dedikeret menneske, der arbejder for de enkelte mennesker og kan indgå i deres forskellighed. Lars sætter sig nogle spor i de børn og unge, han dagligt arbejder/er sammen med i Sundparken. De vil altid have ham i deres hjerter og hjerner, og det vil give dem mod på at indgå i et fællesskab med andre på den gode måde. Også da Lars var fællestillidsmand hos Danish Crown, indgik han i et fællesskab og tog dialog med leverandørerne "landmændene", hvor han var med til at skabe en fælles dialog for at styrke samarbejdet og sammenholdet mellem medarbejderne og andelshaverne på arbejdspladsen og sikre en fælles fremtid og overlevelse for begge grupper. Lars står for fællesskab og går altid forrest, også der hvor der kan være dilemmaer, hvor han formår at skabe fælles målsætning mellem parter.

Lilian Hansen, Villavej 22, 8700 Horsens, nominerer Lars Mose.

Begrundelse: Lars Mose har en unik evne til at udvise overskud til at hjælpe sine medmennesker. Tidligere som tillidsrepræsentant for sine kollegaer og nu arbejdet for børnene i Sundparkområdet.

Saliem Hassan Bader, Enebærvej 9, 8700 Horsens, nominerer Lars Mose.

Begrundelse: Han gør en utrolig stor indsats for Sundparken og områdets børn og unge. Det han gør, er der ikke ret mange, der kan. Bare det at løbe 24 timer (189 km) for børnenes skyld viser, han har hjertet på rette sted og samtidig en ukuelig vilje til at få tingene gjort.

Vinni Brandt, Sønderbrogade 20, st. tv., Horsens, nominerer Lars Mose.

Begrundelse: Et fantastisk, inspirerende forbillede.

Jan Just Terkelsen, Buen 4, Egebjerg, nominerer Lars Mose.

Begrundelse: Hvis en person vier sit liv til, at andre får et bedre liv, så har man fortjent prisen. Bare sådan en ting at løbe 24 timer og tjene penge ind, som for eksempel børn kan få glæde af, viser jo bare, hvor stort et hjerte den mand har. Kæmpe respekt fra en som voksede op i samme kvarter i 70'- og 80'erne. Sikke en rollefigur at vokse op med.

Lisbet Madsen, Pilegade 2C, Horsens, nominerer Lars Mose.

Begrundelse: Han gør et kæmpe socialt arbejde for børn og unge i Sundparkområdet, specielt her under corona kan nævnes mange ting, der kan følges med i på nettet; underholdning, opgaver, yoga og højtlæsning. Og ikke mindst har hans løb i hallen 17. februar med indsamling til fordel for områdets børn og unge gjort ham meget synlig i medierne. Fantastisk energi den mand har til at hjælpe andre. Jeg er instruktør i linedancegruppen Hygge Liners 8700, der kommer i hallen to formiddage om ugen, hvor vi alle følger med i Lars' påfund og ideer. Han er så afholdt af alle, som nogen kan være.

Sund By Butikken

Personalet i Sund By Butikken har trods corona-lukning hjulpet med at holde brugernes humør oppe. Arkivfoto: Morten Pape

Lene Abild Karlsen, Rønnevangsparken 8, Gedved, nominerer Sund By Butikken.

Begrundelse: Jeg vil gerne nominere hele Sund By Butikken, fordi de trods corona-bøvlet har sørget for, at vi diverse brugere ikke glemte dem. De har delt mandagsquizzer, stemningsbilleder, madopskrifter med mere, som satte ens tit nedadgående humør på optur igen. Vi savner det dejlige fællesskab dernede og vil se frem til, at vi igen kan komme i diverse grupper.

Jens Julius

Tegner Jens Julius sørger for, at der er noget at glæde sig til i avisen hver dag. Arkivfoto: Morten Pape

Sonja E. Madsen, Skovbyvej 5, Rask Mølle, nominerer bladtegner Jens Julius, Horsens Folkeblad.

Begrundelse: Jeg læser Horsens Folkeblad hver dag, og hver dag glæder jeg mig til at se, hvad Julius har fundet på, som jeg kan glæde mig over især i disse corona-tider, hvor det er småt med oplevelser. Derfor, synes jeg, at Julius skal have Bojsen-prisen.

Torsted Banko

Bagmændene bag virtuel banko i Torsted sørgede for underholdning og indsamling af penge til Torsted IF. Arkivfoto: Morten Pape

Alex Jensen, Ørnstrupvej 58, Horsens, nominerer Torsted Banko.

Begrundelse: Super at lave sådant et virtuelt banko i disse covid-19-tider.

Horsens Bibliotek

Der bliver knoklet på biblioteket for at stille folks læselyst. Arkivfoto

Anne Kirstine Tornbjerg, Hulvej 25, 8700 Horsens, nominerer Horsens Bibliotek.

Begrundelse: Biblioteket har nødåbent, og medarbejderne knokler igennem for at tilgodese kommunens borgere, så deres læselyst kan stilles.

Team Heart & Soul

Lene Kristensen fra Heart & Soul knokler sammen med sit team for at tænde lys hos børn og unge, der har det svært. Arkivfoto

Inge Dohm, Kattesund 8, 3, Horsens, nominerer Team Heart & Soul ved Lene Marie Kristensen.

Begrundelse: Heart & Soul's DNA er brolagt med næstekærlighed, medmenneskelighed og et fantastisk gåpåmod i at se muligheder fremfor begrænsninger. Det lys, de er med til at tænde i børn og unge, er en højlydt tak og en pris værd.

Susanne Munch Kristensen, Fruens Toft 16, Glud, 7130 Juelsminde, nominerer Lene Kristensen.

Begrundelse: Hun har gennem sit liv ALTID prioriteret andre mennesker frem for sig selv. Da hun var barn og boede i Axelborg i Horsens, gav hun mad fra sit hjem til dem, man kaldte datidens sprittere. Hendes store hjerte har altid banket for dyr, børn, unge og mennesker i det hele taget. Via "Heart & Soul" yder hun en usædvanlig stor indsats til børn, unge og udsatte familier. Hun har endvidere betalt en dyrlægeregning til en hjemløs hundeejer, og jeg er helt sikker på, hun vil gøre det igen, såfremt omstændighederne skulle være til stede.

Henning Nielsen, Fruens Toft 16, Glud, 7130 Juelsminde, nominerer Lene Kristensen.

Begrundelse: Grundet hendes uselviskhed. Endvidere skal alle de frivillige medhjælpere i Heart & Soul også fremhæves for deres fælles indsatser for børn og unge.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce