Annonce
Østjylland

Godaw: Nu genåbner Lars Larsens butik nr. 1 i Aarhus

Morten Fjelsted, der siden december 2019 har stået i spidsen for de historiske butikslokaler på Silkeborgvej, i fuld sving med at indrette den første Lars Larsen butik overhovedet med nyt look. Blandt andet en ny sengeafdeling. PR-foto
2. april 1979 åbnede Lars Larsen første butik. Nu genåbner Jysk butikken på Silkeborgvej som en af 2.900 i verden med den store koncerns nye look i de historiske butikslokaler.
Annonce

AARHUS: For godt 40 år siden åbnede en ukendt købmand, Lars Larsen, sin første butik på Silkeborgvej i Aarhus. Siden gik det stærkt, og nu kan århusianerne efter en større ombygning få et godt tilbud i de historiske butikslokaler.

Butikken på Silkeborgvej 45 var verdenspremieren for storkoncernen Jysk, som Lars Larsen, der døde i fjor, skabte og som i dag har hovedsæde i Brabrand lidt længere ude ad Silkeborgvej. Nu får butikken et helt nyt og moderne udseende, når den genåbner fredag 28. februar.

Butikken på Silkeborgvej åbnede helt præcis 2. april 1979. Nu har den med et moderne udtryk fået en markant makeover, så kædens nyeste butikskoncept kan indtage de omkring 1.100 kvadratmeter med dyner, senge og alt andet til boligen.

- Det betyder meget for mig at få lov til at være den, der står for genåbningen af vores allerførste butik. Det er fedt at få den udfordring, og jeg ser det som et skulderklap af en anden verden. Til gengæld giver det også tårnhøje forventninger, så der skal ikke være nogen fejl, siger butikschef Morten Fjelsted.

Jysk har i dag 107 fysiske butikker fordelt over hele landet. Globalt har Jysk knap 2.900 butikker i 52 lande.

Så stor er Jysk

  • Jysk er en international butikskæde med skandinaviske rødder, der sælger alt til boligen.
  • Den første butik åbnede i Danmark i 1979, og i dag har Jysk over 2.800 butikker og 23.000 medarbejdere i 52 lande.
  • I Tyskland og Østrig hedder butikkerne Dänisches Bettenlager – i resten af verden Jysk.
  • Jysk er ejet af familien bag Lars Larsen Group, der står bag en række virksomheder med en samlet omsætning på 34,7 milliarder kroner.
Annonce

Lyst gulvtæppe: Meget er sket siden 1979

Tilbage i 1979, da Lars Larsen åbnede på Silkeborgvej, blev varerne kørt direkte ind på paller, og ned fra loftet hang der en jungle af håndskrevne prisskilte.

Med det nyeste butikskoncept er der mere fokus på at udstille varerne bedre og indrette små miljøer, som kunderne kan gå på opdagelse i, i butikken. En af de tydeligste forandringer på Silkeborgvej bliver skiftet fra det blå gulvtæppe til de nye, lyse gulve.

Mens butiksmedarbejderne i dag står med ryggen ud mod den travle Silkeborgvej, bliver disken flyttet over til den modsatte væg, så medarbejderne kan se kunderne i øjnene, når de går ind i butikken.

- Flytningen af disken betyder, at vi bedre kan hilse på kunderne og hjælpe dem med det samme. Hele ombygningen giver os også et bedre overblik over, hvor kunderne bevæger sig hen i butikken, så vi kan sørge for at komme rundt til dem, hvis de har brug får vejledning, forklarer Morten Fjelsted.

Annonce

Mange butikker moderniseres

Ombygningen af butikken er led i en større opdatering af mange af Jysks butikker i Danmark. Det forklarer Bo V. Andersen, landechef for Jysk i Danmark.

- Vi opdaterer løbende vores butikker, så de lever op til kundernes og medarbejdernes forventninger. De seneste år har vi genindrettet omkring 23 butikker over hele landet med vores nyeste koncept med endnu mere fokus på inspiration. I 2020 planlægger vi at modernisere 25 butikker, og butikken på Silkeborgvej bliver selvfølgelig en særlig historisk opdatering, siger Bo V. Andersen.

Genåbningen 28. februar bliver fejret med "et godt tilbud" samt gratis kaffe og kage fra klokken 8. Butikschefen klipper kl. 9 snoren til butikken i selskab med 1. viceborgmester og rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus, Kristian Würtz (S).

Jysk på Silkeborgvej

  • Lars Larsen åbnede første gang butikken 2. april 1979.
  • Butikken på Silkeborgvej 45 genåbner fredag 28. februar kl. 09.00.
  • Fra kl. 08.00 er der gratis kaffe og kage.
  • Butikken har et salgsareal på 1.100 kvadratmeter og et lager på 425 kvadratmeter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce