Annonce
Horsens

God vejr-nyhed før travl koncert-weekend på Fængslet

Horsens & Friends har puttet penge i en ny scene, og den bliver testet grundigt i de kommende dage, når der er koncerter både fredag og lørdag i fængselsgården. Fredag spiller Aksglæde og Rasmus Seebach, mens det lørdag er The Blue Van, Dizzy Mizz Lizzy og årets første store internationale stjerne, Lenny Kravitz, der spiller. Foto: Morten Pape

Horsens: Der ligger en vild musikweekend forude på Fængslet i Horsens: To store koncerter fredag og lørdag. Har du billet, har du måske kigget op mod himlen i denne uge og tænkt "åh nej, ikke regn!".

Regnen har med mellemrum stået ned i stænger, men DMI har godt nyt til de små 20.000 publikummer, som over de to dage indtager Fængslet til koncerter med hovednavne som Rasmus Seebach og Lenny Kravitz.

Fredag, når Seebach går på scenen med Aksglæde som opvarmning, er der primært udsigt til gråvejr, men ifølge prognosen nul millimeter regn og en temperatur omkring 12 grader om aftenen, når Seebach spiller. Popstjernen går på scenen kl. 20.

Lørdag er der triple-koncert, når The Blue Van, Dizzy Mizz Lizzy og Lenny Kravitz er på plakaten.

Koncertdagen begynder kl. 17 og slutter omkring midnat, og i det tidsrum er der heller ikke udsigt til paraplyvejr, melder DMI. Tørvejr og temperaturer omkring 15 grader om eftermiddagen og 9-10 grader om aftenen, lyder den vejrmæssige spådom.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Horsens

Sandwiches går som varmt brød i ny bar

Annonce