Annonce
Odder

Odder har store klimaambitioner - men politikerne vil ikke sige nej til kunstgræsbane

Der kan spilles bold på den gummigranulatbelagte goalstation hele året, og det glæder de sig til i Hou. Arkivfoto
Odder Kommune er med i FNs 17 verdensmål på klimaområdet. Det forhindrer dog ikke anlæggelsen af en ny kunstgræsbane med gummigranulat.
Annonce

Odder: - Jeg har svært ved i sagsfremstillingen at få øje på, om byrådets klimafokus på FNs Verdensmål bliver båret med ud af byrådssalen og ind i sagsbehandlingen. For så kunne man have reageret langt tidligere, sagde videborgmester Lone Jakobi (S), da byrådet mandag aften skulle tage stilling til, om man vil give tilladelse til en såkaldt goalstation med en kunstgræsbane lavet af gummigranulat.

Sagen har været længe undervejs og er blandt andet blevet sendt fra børne,- uddannelses- og kulturudvalget til miljø,- teknik- og klimaudvalget netop for at få belyst de klimamæssige konsekvenser ved en goalstation.

- Derfor undrer det mig, at der ikke er noget i sagsfremstillingen, der tyder på, at der er blevet talt ret meget om miljøvenlige alternativer, sagde Lone Jakobi.

- Der er vist ingen, der er uenige i, at vi skal have en goalstation. Det er mere fyldet, der er uenighed om, indledte Ole Lyngby Pedersen (V) som formand for miljø,- teknik- og klimaudvalget debatten.

Og alle roste da også initiativet til et samarbejde til gavn for rigtig mange borgere i Hou.

Vi har tidligere sagt ok til en kunstgræsbane ved Spektrum. Så kan det ikke være rigtigt, at vi skal sige nej til Hou.

Hans Hammann (V)

Annonce

Opbakning og ændringsforslag

Undersøgelser, som Lone Jakobi havde fundet frem til, viste at der bæres mellem tre og fem tons gummigranulat væk fra en bane årligt.

Derfor afleverede Lone Jakobi på vegne af S, EL, R og SF et ændringsforslag om, at sagen tilbagesendes til forvaltningen med bud om i samarbejde med sagens parter at finde et bæredygtigt alternativ til gummigranulat.

- I Norge har de fundet de rigtige løsninger. Er de ikke brugbare herhjemme, spurgte Kresten Bjerre (R).

Det forslag blev der ikke flertal for. De fem partier fik ført til referat, at de bakker op omkring en goalstation i Hou, anlagt med mere bæredygtigt materiale end gummigranulat.

Derfor kunne de tre gæster fra Hou Maritime Efterskole og Hou Idrætsforening forlade byrådssalen med et smil på læben. For de fik, hvad de kom efter. Et flertal af byrådet sagde ja til, at efterskolen og idrætsforeningen i samarbejde kan etablere en såkaldt goalstation på kommunal jord i tilknytning til skolen og idrætsanlægget i Hou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce